Dol in Krka brez zmagovalca

V 8. krogu lige za obstanek smo spremljali zanimivo tekmo med rokometaši RD DOL TKI Hrastinik ter MRK Krka. Dolani, ki nimajo več česa izgubit, saj so v prejšnjem krogu izgubili vse možnosti za obstanek so Krki, kise še bori za drugo mesto lige za obstanek odvzeli pomembno točko.


Domačini so začeli motivirano in hitro povedli s 5:2. Rokometaši Krke so hitro stvari postavili na svoje mesto in se Dolanom približali na le gol zaostanka (6:5). Domačinom se je zopet uspelo odlepiti in so s 4 zaporednimi zadetki povedli z 11:6. Krkaši so nato z delnimi izidom 2:7 rezultat uspeli izenačiti. Dolani so na odmor vendar odšli z golom prednosti (14:13) potem, ko je nasprotno mrežo zatresel Klemen Brilej.

Rokometaši Dola so tudi drugi polčas začeli odločno in si hitro priigrali 3 gole prednosti (18:15). Domačini so prednost 3 golov držali do zadnjih trenutkov tekme, ko so gostje iz Novega mesta rezultat uspeli izenačiti (28:28). Klemen Brilej je v zadnji minuti tekme povedel Dolane v vodstvo, a je Krkašem točko zagotovil David Didovič z golom v zaključku tekme. Tekma se je tako končala z rezultatom 30:30.

Pri domačinih je bil strelsko najuspešnejši Klemen Brilej z 9 zadetki. S 5 goli sta se mu najbolj uspela približati Gregor Klepej in Amal Ajdari. Pri gostih je bil z 8 zadetki  najbolj razpoložen Leon Rašo, s 5 goli mu je sledil Luka Florjančič.

DOL TKI HRASTNIK : KRKA  30:30 (14:13)
Brilej 9, Klepej in Ajdari 5; Rašo 8, Florjančič 5

Foto: Jan Kraner, MRK Krka

Komentarji