Loka pred domačimi navijači slavila proti Mariboru

Zadnja tekma 8. kroga lige za prvaka je postregla z obračunom med RD Urbanscape Loka in RK Maribor Branik. Ločani, ki jim v končnici nič ne gre po načrtu so pred domačim gledalci tokrat hoteli popraviti vtis.


Domačini so tekmo odločno začeli tekmo in si hitro priigrali 4 zadetke prednosti (7:3), a Mariborčani se kot favoriti tega dvoboja niso predali. Zaostanek so hitro uspeli znižati v 19. minuti jim je celo uspelo izenačiti (10:10). Ločani so do konca polčasa gostom le uspeli pobegniti in tako so polčas dobili s prednostjo treh zadetkov (17:14).

Drugi polčas so bolje odprli Mariborčani, ki so se domačinom hitro uspeli približati na le gol zaostanka (19:18). Do konca obračuna si nobena od ekip ni priigrali višje prednosti tako da smo do konca tekme spremljali zelo izenačen dvoboj. Ločanom je prednost pomagal držati tudi vratar Jošt Juričan, ki je zbral 10 obramb. Domačini os tako tekmo varno pripeljali do konca in slavili z rezultatom 30:28. Za domača rokometaša je bila to šele druga zmaga z drugem delu sezone.

Pri Ločanih sta bila z 8 goli najuspešnejša Grega Jamnik in Tim Bogdanič-Jenko. Za goste iz Maribor je bila s 7 zadetki najnatančnejši Andraž Velkavrh s 6 goli je bil takoj za njim Marin Buneta.

URBANSCAPE LOKA : MARIBOR BRANIK  30:28 (17:14)
Jamnik, Bogdanič-Jenko 8; Velkavrh 7, Buneta 6

Foto: Igor Martinšek, RD Urbanscape Loka

Komentarji