Velenjčani nadigrali Koprčane

V 8. kolu lige za prvaka sta se v koprski areni Bonifika pomerili ekipi RD Kopra ter RK Gorenje Velenje. Velenjčani bi si z zmago nad Koprom priigrali 3 točke prednosti v boju za 2. mesto potem, ko so rokometaši Ribnice v gosteh izgubili proti Celju (več TUKAJ).


Izenačen začetek tekme nam je dal vedeti, da lahko pričakujemo zelo izenačeno tekmo. V prvih 20. minut si nobena ekipa ni priigrala vidnejše prednosti nato pa so Velenjčani pokazali zakaj so postali poklani prvaki. Izjemnih zadnjih 10 minut igralcev Velenja, ko so z delnim izidom 2:8 na odmor odšli s prednostjo 6 zadetkov (11:17).

Drugi polčas nam ni postregel z nobenim presenečenjem. Velenjčani so nadzorovali potek tekme in prednost do konca tekme počasi povečevali. Koprčani niso našli pravega recepta s katerim bi ustavili vse nalete velenjskih os. Največja prednost Velenjčanov je bila prav ob koncu tekme, ko so z razliko 10 zadetkov (21:31) rokometašem Kopra zadali najvišji poraz v letošnji sezoni.

Pri rokometaših Kopra je bil z 5 goli najbolj razpoložen Nino Grzentič, enega manj, torej 4 je dosegel Adam Bratkovič. Pri Velenjčanih je bil zopet najučinkovitejši najboljši strelec letošnje sezone Matic Verdinek, ki je dosegel 7 zadetkov, z 6 goli mu je sledil Aleks Kavčič.

KDO BO DRUGI?

Velenjčani so tako z zmago prednost Ribničani povečali na 3 točke, a to še zdaleč ne pomeni, da si lahko oddahnejo. V naslednjem krogu 25.05.2019 si v Velenjski dvorani lahko obetamo pravi derbi med RK Gorenje Velenje in RD RIKO Ribnica v boju za drugo mesto.

KOPER : GORENJE VELENJE  21:31 (11:17)
Grzentič 5, Bratkovič 4; Verdinek 7, Kavčič A. 6

Foto: RD Koper

Komentarji