Celjani po zmagi nad Ribnico do naslova!

V 8. krogu lige za prvaka smo najbolj nestrpno pričakovali tekmo med RK Celje Pivovarna Laško in RD Riko Ribnica. Celjani bi si z zmago že 2 tekmi pred koncem tudi matematično zagotovili naslov državnega prvaka za sezono 2018/19.


Rokometaši Celja so tekmo začeli odločno z mislijo, da si pred domačimi gledalci zagotovijo  šesti zaporedni naslov državnega prvaka. V prvi polovici prvega polčasa so si že priigrali prednost 4 zadetkov (7:3), a se Ribničani vse do konca niso predajali. Po delnem izidu 2:5 so se Celjanom uspeli približati le na gol zaostanka (9:8). Do konca polčasa smo nato spremljali izenačeno tekmo. Domačini so po golu Davida Razgorja na odmor odšli z 2 zadetkoma prednosti (15:13).

Celjani so na začetku drugega polčasa gostom hitro ušli na 4 gole razlike (19:15). Rokometaši Ribnice so poizkušali domačinom prekrižati načrte in končnico prvenstva narediti zanimivo, a v drugem delu igre niso našli pravega recepta kako se približati Celjanom. Domačini so prednost 4 zadetkov držali skozi celoten drugi polčas. Gostje so se jim najbolj uspeli približati ob koncu tekme, ko so po dveh golih Roka Setnikarja zaostanek zmanjšali na le 2 zadetka (26:24).  Celjanov to ni zmedlo in so tekmo varno pripeljali do konca ter po zadetkih Gala Marguča ter Tilna Kodrina v končnici tekme slavil z 28:24.

Pri Celjanih je bil s 5 zadetki najbolj uspešen Gal Marguč, s 4 goli sta mu sledila Tilen Kodrin in Branko Vujović. Za goste iz Ribnice sta po 6 zadetkov dosegla Jan Pucelj ter Rok Setnikar. Poleg omenjenih strelcev sta blestela tudi oba vratarja. Domači Aljaž Panjtar 11 obramb, ter gostujoči Nebojša Bojić, ki se je ustavil pri 12 obrambah.

CELJANI DO 23 DRŽAVNE LOVORIKE

Rokometaši Celja so si tako z zmago zagotovil svoj 6 zaporedni državni naslov skupno 23. Celjani so tako daleč najuspešnejša slovenska rokometna ekipa vseh časov. Drugi na lestvici po številu osvojenih državnih naslov so Velenjčani s tremi. Po enkrat pa so naslov najboljših v državi osvojili Koprčani in Prulčani.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RIKO RIBNICA  28:24 (15:13)
Marguč 5, Vujović in Kodrin 4; Pucelj in Setnikar po 6

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji