Dobova brez večjih težav odpravila SVIŠ

V 8. kolu lige za obstanek sta se v dvorani OŠ Stična pomerili ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica in ekipa MRD Dobova. Ivančani so že nekaj časa prikovani na dno lestvice in tako preživljajo zadnje minute med slovensko rokometno elito. Rokometaši Dobove pa v končnici navdušujejo z odličnimi predstavami kar jim je tudi zagotovilo obstanek.


Dinamičen začetek tekme nam je dal vedeti, da na sinočnji tekmi lahko pričakujemo veliko število zadetkov. Dobovčani, ki so hitro povedli z 2 goloma prednosti (2:4) so dali jasno vedeti kakšen bo potek današnje tekme. Prednost dveh zadetkov so držali skozi prvo polovico prvega polčasa nato pa so začeli razliko počasi a vztrajno višati. Po štirih zaporednih ob koncu polčasa so si priigrali najvišjo prednost v tem delu igre. Povedli so z 8 zadetki (13:21) in tako že v prvem polčasu določili zmagovalca te tekme. Polčas se je sicer končal z rezultatom 14:22.

Gostje so na začetku drugega polčasa prednost uspeli povišati na 9 golov (15:24) nato pa se jim je ustavilo. Domačini so s hrabro igro tako v napadu kot obrambi z delnim izidom 7:2 razliko zmanjšali na le 4 zadetkov (23:27), kar jim je vlilo dodatne motivacije. Rokometaši Dobove pa so nato s 3 zaporedni goli domačinom zopet ušli na varnejšo razliko 7 golov (23:30). Do konca tekme se ni zgodili več nič dramatičnega gostje so prednost varno držali do konca in suvereno slavili z 29:35.

Pri domačinih je bil strelsko najbolj razpoložen Simon Stopar, ki je zadel 7-krat. S po 4 zadetki so mu sledili: Matevž Tekavčič, Nejc Krabonja ter Simon Vidmar. Pri gostih iz Dobove je bil strelsko najuspešnejši Marko Sintič z 8 goli, s 6 zadetki se mu je najbolj uspel približati Dorian Markušić.

SVIŠ IVANČNA GORICA : DOBOVA  29:35 (14:22)
Stopar 7, Tekavčič, Krabonja, Vidmar 4; Sintič 8, Markušić 6

Foto: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji