VIDEO: Momir Ilić končuje rokometno kariero

Legendarni Srb, ki igra na položaju levega zunanjega, je naznanil upokojitev od profesionalnega rokometa ob koncu tekoče sezone. 38 letni bombander bo ob koncu sezone zaključil z aktivnim igranjem za Telekom Veszprem in se pridružil strokovnemu štabu. Skupaj z dosedanjim trenerjem Davidom Davisom bosta v prihodnji sezoni vodila madžarsko ekipo.


“Rokomet sem začel igrati zaradi starejšega brata, nato pa sem spoznal svojega rokometnega očeta. Njegovo ime je Nikola Jevremović, ki me je naučil veliko o rokometu in življenju. Veliko je naredil za srbski rokomet.”

Ilić je z ekipo Kiela osvojil ligo prvakov v letu 2010 in 2012. Najboljše leto v njegovi karieri je bilo zagotovo leto 2012, ko je z reprezentanco Srbije postal evropski podprvak in bil izbran za najkoristnejšega igralca turnirja.

“To je bila zelo težka odločitev, ampak čas je za slovo. Doma imam ženo in otroke, ki so na prvem mestu, a rokomet je bil zmeraj na drugem. Težko se bo posloviti od aktivnega igranja, a mislim da sem sprejel pravo odločitev”, je dejal Ilić, ki je svojo kariero začel pri RK Samot Arandjelovacu. Zaigral je tudi pri slovenskemu klubu Gorenje Velenje in sicer med letoma 2004-2006. Svojo kariero je nato nadaljeval pri nemškem Gummersbachu (2006-2009), od 2009-2013 je zaigral za THW Kiel, zadnjih šest sezon pa je nastopal za madžarskega velikana Veszprem.

Novinarsko konferenco Momirja Ilića si oglejte v spodnjem videu:

Komentarji