Mladinci na SP v skupini s svetovnimi prvaki

Svetovno prvenstvo za rokometaše do 21. leta bo med 16. in 28. julijem gostila Španija, Slovenci pa bodo igrali v skupini A skupaj z domačini, Srbijo, ZDA, Tunizijo in Japonsko.


Slovenija je bila pred žrebom uvrščena v boben številka ena, in sicer skupaj s Francijo, Nemčijo in Portugalsko. Aktualni svetovni prvaki Španci so imeli pred žrebom bobna številka dve možnost izbrati svojo skupino, odločili pa so se ravno za tisto, v kateri bo igrala naša izbrana vrsta.

Saša Prapotnik, selektor reprezentance: “Z žrebom smo lahko zadovoljni, še posebej s tem, da se naša skupina v četrtfinalu križa s skupino B, ki se zdi precej ugodna. Jasno je da bodo tekme s Srbijo, Španijo in Tunizijo težke, proti Japonski in ZDA pa bomo morali s pravim pristopom upravičiti vlogo favorita. Cilj je osvojiti prvo ali drugo mesto v skupini.”

Najboljša slovenska uvrstitev na svetovnih prvenstvih za igralce, mlajše od 21 let, je tretje mesto v letih 2003 in 2009. Po lanskem naslovu evropskih prvakov bodo sedaj kakovost naši fantje skušali prenesti še na svetovni oder.

Žreb skupin za SP 2019 v Španiji (Pontevedra, Vigo):

SKUPINA A: Slovenija, Španija, Srbija, Tunizija, Japonska, ZDA.
SKUPINA B: Francija, Egipt, Švedska, Nigerija, Koreja, Avstralija.
SKUPINA C: Portugalska, Hrvaška, Madžarska, Brazilija, Bahrajn, Kosovo.
SKUPINA D: Nemčija, Islandija, Norveška, Argentina, Danska, Čile.

 

Komentarji