Tomaž Ocvirk: “Lahko smo veseli osvojene točke”

Presenečenje 7. kroga v končnici za prvaka lige NLB so na domačih tleh na štajerskem derbiju pripravili Mariborčani. Celje Pivovarna Laško je bilo v Mariboru dolgo časa na pragu šeste zmage v končnici, toda druga polovica drugega polčasa je bila v domeni Maribora Branika, ki je izničil prednost sedmih golov Celja in prišel do točke (28:28). Celjani imajo tako na vrhu lestvice pet zmag in dva remija, Mariborčani pa zmago, remi in pet porazov.


Veselje ob točki je bilo v taboru Mariborčanov izjemno. Vratar Maribora Marin Đurica pa meni, da so do remija prišli zasluženo: “Končno je danes Tabor zaživel v pravem pomenu besede in pokazalo se je, da imamo tudi mi svoje navijače s katerimi skupaj lahko pridemo do velikih stvari. Borili smo se do zadnjega, pustili srce na igrišču in ob bučni podpori s tribun prišli do velike točke.”

Slaba forma Celjanov s pokalnega poraza proti Velenju se je prenesla na prvenstveno tekmo proti Mariboru, strateg Celjanov Tomaž Ocvirk pa je mnenja, da si več kot točke niso zaslužili: “Če pogledamo celoten potek srečanja smo razočarani. Igrali smo odlično, v določenem trenutku vodili z veliko prednostjo ter nato nerazumljivo popustili. Obramba ni bila več tako agresivna, tudi vračali smo se slabo, ampak predvsem smo neodgovorno odigrali v fazi napada. Tako smo po nepotrebnem podarjali žoge nasprotniku, ki je to s protinapadi znal unovčiti. In ko so se približali je nastala panika, nismo uspeli ustaviti njihovega napada in na koncu smo morda lahko celo veseli te osvojene točke.”

Komentarji