Gašper Horvat: Vedeli smo, da bo težka tekma, saj se Koprčani borijo za Evropo

Rokometaši Ribnice so v 7. krogu lige za prvaka v domači dvorani opravičili vlogo favorita proti ekipi RD Koper (Več TUKAJ). Koprčani, ki so še četrtič v tej sezoni izgubili proti Ribničanom realnih možnosti za zmago niti niso imeli.


Ribničani so z zmago tako obdržali stik z rokometaši Velenja v boju za 2. mesto. Rokometaši Ribnice bi sicer lahko osvojili tudi še naslov prvaka, a za to potrebujejo pravi mali čudež.

Gašper Horvat, igralec Ribnice: “Vedeli smo, da bo včeraj težka tekma, saj se Koprčani borijo za Evropo. Pričakovali smo, da se bodo dobro pripravili na nas, zato smo tekmo vzeli zelo resno. Menim, da smo v prvem polčasu pokazali korektno igro v obrambi in zelo lepo in strpno igro v napadu, kar je prineslo razliko osmih golov v prvem polčasu. V drugem polčasu je igra malo padla, vendar smo pokazali, da smo prava ekipa in tekmo smo uspešno pripeljali do konca.”

Svoje misli o tekmi je strnil tudi Luka Volk, pomočnik trenerja Kopra: “Prišli smo na težko gostovanje v Ribnico, kjer je vedno težko igrati, saj so domačini dobra ekipa, ki se je še dvignila v formi. Začeli smo korektno, držali smo se dogovora, nakar so se nam zgodile “črne minute” v katerih smo naredili nekaj tehničnih napak in domačini so se odlepili na 8 golov razlike. V garderobi smo se dogovorili, da moramo spremeniti pristop, predvsem v obrambi, posledično nam je uspelo sestaviti tudi napad in razlika se je začela topiti. Na koncu smo se skoraj čisto približali, vendar je zmanjkalo časa za popoln preobrat. Ribnica je zasluženo zmagala za kar jim iskreno čestitamo.”

Sobota, 18. maja 2019:
RIKO RIBNICA : KOPER 32:28 (20:12)
Setnikar 8, Vujačić 6; Guček 6, Matijaševič 5.

Ribnica še upa na 2. mesto

Foto: RD Koper
Komentarji