Trebanjci mukoma do novih dveh točk

Po enem tednu premora je bil znova čas za Ligo NLB. Z nocojšnjo tekmo sta 11. kroga odprla RK Trimo Trebnje in MRK Ljubljana. Trebanjci so bili favoriti obračunu, saj trenutno zasedajo 3. mesto na prvenstveni razpredelnici, medtem ko so rokometaši iz prestolnice na predzadnjem mestu. A kljub temu Ljubljančani v Trebnje niso prišli z belo zastavo in so imeli na tej tekmi svoje načrte. 


Od začetka smo bili priča izjemno izenačenemu obračunu. V 10. minuti so si gostitelji kot prvi na tekmi priigrali dva gola prednosti (7:5). Ljubljančani pa niso dopustili, da bi se Trebanjci odlepili, kljub temu, da so v 14. minuti zaostajali že za tri zadetke (11:8). A gostje so se po dveh hitrih zadetkih znova približale le še na gol zaostanka (11:10) in s tem trenerja domačih Uroša Zormana prisilili v minuto odmora. Hitro po minuti odmora so se igralci Trima znova oddaljili na (13:10). Po tem pa so do konca polčasa počasi dvigali prednost in tako prvih 30. minut končali z razliko šestih golov (21:15).

Uvodnih nekaj minut drugega polčasa smo bili priča igri gol za gol. V dobrih petih minutah (med 37. in 42. minuto) so se Ljubljančani približali le še na dva gola (26:24). Nalet gostov je z minuto odmora moral ustaviti Uroš Zorman. A to mi ni uspelo. Rokometaši Ljubljane so rezultat v 45. minuti najprej izenačili (27:27) in kasneje tudi povedli (27:28). Do 50. minute smo spremljali zelo izenačen obračun nato pa so gostitelji znova stopili na plin. Na krilih Filipa Glavaša in vratarja Aljoše Čudiča so Trebanjci rezultat znova prevesili sebi v prid. Tudi izključitev kapetana Uroša Udoviča v 53. minuti jih ni zmedla. V 54. minuti so tako prišli do štirih zadetkov prednosti (35:31). Ljubljančanom tega zaostanka ni več uspelo ujeti. Trebanjci so se na koncu veselili zmage z rezultatom 39:34.

TRIMO TREBNJE : LJUBLJANA  39:34 (21:15)
Kotar 6, Onchev, Didovič in Glavaš po 5; Lukman J. 6, Batagelj, Lukman V. in Makivić po 5

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Dominik Pekeč / RK Trimo Trebnje

Komentarji