Trebanjci nemočni proti Rhein-Neckar Löwnu

Pred rokometaši Trima iz Trebnjega je bila tekma sedmega kroga pokala EHF. To je bila sicer šele njihova četrta tekma v tem tekmovanju. Preostale, ki bi morale biti odigrane so bile namreč prestavljene. Trebanjci imajo po treh tekmah na računu dve zmagi in en poraz. Rokometaši Trima bodo v nadaljevanju bili še hudo bitko za napredovanje iz skupine.


Trebanjci so že na začetku tekme pokazali, da se niso ustrašili favoriziranega nasprotnika. V tekmo so vstopili zelo hrabro. Z odlično igro v obrambi so preprečevali napada nasprotnika in tako na začetku povedli z 2:0. A Nemci so hitro ujeli pravi ritem in rezultat izenačili. V nadaljevanju smo spremljali izenačen rokometa z lepim vratarski vložkom. Na to pa so rokometaši Rhein-Neckarja z delnim izidom 0:5, v 17. minuti povedli z 7:12 in tako v drugi del polčasa vstopili mirneje. Prednost Nemcev je v prvem polčasu znašala tudi že šest golov (9:15). A svoje račun na tekmi so imeli tudi Trebanjci. V zaključku polčasa so z delnimi izidom 3:0 prišli do znižanja na tri zadetke (13:16). Nato pa jim je v zaključku ponovno malenkost popustila koncentracija. Rokometaši z jugozahoda Nemčije so priložnost izkoristili. Čeprav so imeli Trebanjci priložnost, da bi zaostanek ob polčasu zmanjšali na štiri, a je Gal Cirar s šestih metrov zadel vratnico. Na drugi strani je to izkoristil izkušeni Andy Schmid, ki je s strelom iz enajstih metrov s strelom iz tal postavil rezultat prvega polčasa. Nemci so tako na odmor odšli s prednostjo šestih golov (13:19).

Na začetku drugega polčasa smo spremljali igro gol za gol. Rokometaši Rhein-Neckarja so imeli kar nekaj priložnosti, da bi povedli z osmimi zadetki, a je bil vselej na pravem mestu Aleksandar Tomić, ki je v drugem polčasu zamenjal Urha Brano. To so izkoristili njegovi soigralci in v 42. minuti po zadetku Žana Grojzdka zaostanek znižali le še na štiri gole (20:24). A bistveno izkušenejši Nemci niso pustili, da bi Trebanjci pripravili preobrat. S hitrimi protinapadi, ki so njihovo najmočnejše orožje so namreč ponovno naredili razliko in v 52. minuti povedli za osem zadetkov (24:32). Morda predvsem v očim bode število tehničnih napak Trebanjcev. Teh so napravili kar osem, medtem ko so Neci naredili le dve. A kljub vsem napakam so rokometaši Trima proti rokometašem Rhein-Neckar Löwna prikazali lepo in dobro predstavo ter so več kot odlično zoperstavili renomiranemu tekmecu. Končni rezultat je bil 29:35.

Pri Trebanjcih je bil strelski najučinkovitejši Dino Hamidović z osmimi zadetki, za goste je bil s sedmim goli najnatančnejši Patrick Groetzki.

TRIMO TREBNJE : RHEIN-NECKAR LÖWEN 29:35 (13:19)
Hamidović 8, Radojković 6; Groetzki 7, Gensheimer, Kohlbacher in Ahouansou po 5

FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji