Trebanjci s suvereno zmago proti Slovenj Gradcu ostajajo na vrhu

Na zadnji sobotni tekmi sta se v dvorani OŠ Trebnje pomerila tamkajšnji Trimo ter ekipa RK Slovenj Gradec 2011. Trebnje kot vodilna ekipa lige zagotovo v tekmo vstopa kot veliki favorit. A rokometaši Slovenj Gradca so vedno neugoden nasprotnik za vsako ekipo tako, da smo lahko pričakovali trdo in izenačeno tekmo.


In prav takšno tekmo smo dobili že od samega začetka. Izenačena tekma z veliko menjavanja v vodstvu. Pri rezultatu 7:6 je trener domačih Uroš Zorman vzel minuto odmora. Po tem so njegovi varovanci prestavili eno prestavo višje in si priigrali prednost treh golov (9:6). A Korošci kakor je za njih znano se niso predali. V 20. minuti so zaostanek znižali le še na gol zaostanka (10:9) in s tem še enkrat več dokazali da gostiteljem ne bo lahko. V zadnjih 10. minutah prvega polčasa pa so domačini z trdo obrambo povsem zaustavili nasprotnika. Z nekaj ukradenimi žogami in v zaključku razpoloženim vratarjem Aleksandarjem Tomićem so si priigrali že šest golov prednosti (17:11). Prednost domačih je ob polčasu sicer znašala pet zadetkov (17:12).

Drugi polčas so bolje odprli domačini, ki so si hitro priigrali prednost osmih golov (20:12). V 35. minuti pa je bilo na parketu nekaj vroče krvi. Trebanjci so odvzeli žogo Slovenjgradčanom, a je to nazaj v roke ulovil igralec Slovenj Gradca, Vid Levc, ki žoge ni izpustil. Na silo je žogo Levcu odvzel Luka Florjančič. Oba sta si prislužila dvominutno kazen. Zaradi grobosti ob omenjenem dogodku pa je rdeči karton prejel Gregor Potočnik. To je bil hud udarec za Trebanjce, saj na tekmi v kadru ni bilo DIna Hamidovića. A to se na igri Trebanjcev ni poznalo. Nadzorovali so potek srečanja in v 45. minuti prvič na tekmi prišli do dvomestne prednosti (26:16). Tekma je bila tako odločena že petnajst minut pred koncem srečanja, glavno vprašanje je bilo le še kakšna bo razlika ob koncu srečanja. Korošci so še ob zaostanku sedmih oziroma osmih zadetkov enostavno zapravil preveč priložnosti kar so domačini suvereno izkoriščali. Tekma se je končala s trinajstimi zadetki prednosti (33:20).

Pri rokometaših Trima je z 11 goli izstopal Mihajlo Radojković, pri gostih je bil najučinkovitejši Vid Levc s petimi zadetki. Pri Trebanjcih je blestel tudi vratar Aleksandar Tomić, ki je zbral 13 obramb.

TRIMO TREBNJE : SLOVENJ GRADEC 2011   33:20 (17:12)
Radojković 11, Rašo 5; Levc 5, Ošlak in Milenković po 3
RK: Poročnik, 35. minuta

FOTO: Borut Dvornik / RK Trimo Trebnje

Komentarji