Trebanjci še zadnjič na evropski sceni

Pred rokometaši Trima iz Trebnjega je še zadnja evropska preizkušnja v tej sezoni. V 10. kolu skupinskega dela EHF Lige bo v ljubljanski Hali Tivoli gostovala madžarska Grundfos Tatabanya, na čelu z nekdanjim celjskim strategom Vladanom Matićem.


Trebanjce je prejšnji teden v Areni Stožice čakal dvojček obračunov z danskim podprvakom GOG-om. Slednji je dobil prvo tekmo, po izjemno dramatični končnici (32:31), v drugo pa je izbrancem Uroša Zormana znova zmanjkalo kanček energije, tako da so se možnosti o uvrstitvi v drugi del drugega najkakovostnejšega evropskega tekmovanja razblinile.

Kljub temu moštvo ni povsem obupalo. V torek bo šlo v tekmo z Madžari maksimalno osredotočeno, da pride do tretje zmage v skupinskem delu drugega najkakovostnejšega evropskega tekmovanja. Igranje v slednjem so trebanjski levi vzeli za ogromno izkušnjo.

Grundfos Tatabanya je v dosedanjih devetih odigranih kolih zabeležila prav enako število porazov, kljub temu pa ima v svojih vrstah kar nekaj odličnih in izkušenih posameznikov. Pod taktirko nekdanjega celjskega trenerja Vladana Matića letos igrajo tudi madžarski reprezentanti Zsolt Balogh, Gabor Ancsin, Matyas Gyori, Adam Juhasz, poljski reprezentančni vratar Piotr Wyszomirski, pa tudi Črnogorec in nekdanji igralec Gorenja Velenja Miloš Božović.

FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji