Vranješ: “Pritiska na nas v Berlinu ne bo”

Konec tedna se bo v Zrečah znova zbrala moška članska rokometna reprezentanca, ki jo čaka pester in natrpan teden. V petih dneh bo odigrala štiri tekme kvalifikacij za nastop na dveh velikih tekmovanjih – evropskem prvenstvu 2022 in letošnjih olimpijskih igrah.


Na ponedeljkovi novinarski konferenci je selektor Ljubomir Vranješ razkril 19 imen, ki jih je povabil na priprave. Na njegovem spisku sta se znašla vratarja Klemen Ferlin in Urban Lesjak, krilni rokometaši Darko Cingesar, Tilen Kodrin, Dragan Gajić, Blaž Janc in Gašper Marguč, krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Matej Gaber in Matic Suholežnik ter zunanji igralci Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Gregor Potočnik, Dean Bombač, Rok Ovniček, Staš Skube, Miha Zarabec, Nejc Cehte in Jure Dolenec.

Ljubomir Vranješ, selektor slovenske rokometne reprezentance:
“Najbolj pomembno bo, da stopimo skupaj kot prava ekipa, saj se moramo tudi mentalno pripraviti na štiri tekme v šestih dneh. Tekma s Poljsko bo zelo pomembna, a veliko časa za pripravo ne bo, saj bomo imeli na voljo zgolj en ali morda dva skupna treninga. Pritiska na nas v Berlinu ne bo, a po sestankih z igralci lahko povem, da imamo veliko željo, da poleti nastopimo na olimpijskih igrah. Naredili bomo vse, da se kar najbolje rokometno, telesno, taktično in mentalno pripravimo na tisto, kar nas čaka v Berlinu.”

Komentarji