Trebanjci v drugem delu tekme odpravili odpor Krškega

Trebnje in Krško sta se pomerila v 15. krogu Lige NLB. Trebanjci so vlogo favorita, ki jim je pripadla pred obračunom, prikazali tudi na igrišču in se z zmago točkovno izenačili s Celjani na vrhu lestvice.


RK Trimo Trebnje : RK Krško 33:24 (15:13)
Jurečič 9, Horvat 5; Javor 8, Sintič 6

Trebanjci so do svojega prvega vodstva prišli v 5. minuti, ko je Gregor Potočnik dosegel svoj drugi zadetek (3:2). Domačini so se sredi prvega polčasa uspeli malce oddaljiti (11:8), toda Krčani so napravili delni izid 0:4 in tako vnovič prišli do vodstva (11:12).

Sledil je 7 minut dolg strelski mrk gostov, kar so izkoristili trebanjski levi in tako prvi del srečanja zaključili v vodstvu. Ekipi sta namreč na odmor odšli z rezultatom 15:13.

V 40. minuti je prednost Trima še vedno znašala dva zadetka (18:16). Domači vratar Mirnes Grčo je bil nato eden izmed ključnih členov pri ohranjanju vodstva. To je 10 minut pred koncem naraslo na šest golov prednosti (25:19), možnosti za kakšno presenečenje Krčanov pa je bilo vse manj.

Razigral se je Jan Jurečič, gostje pa nikakor niso našli izhoda iz krize. Trebanjci so tako s prednostjo osmih zadetkov že predčasno razblinili dvome o zmagovalcu (29:21). Priložnost za igro je zato trener Uroš Zorman lahko ponudil tudi debitantu Lazarju Sredanoviću.

4 minute pred iztekom ure je trebanjska prednost dosegla dvomestno število (31:21), končni izid pa je nato znašal 33:24. Vratar Trebnjega Grčo je na koncu zbral 13 obramb in bil 38 % uspešen.

Komentarji