Trebanjci v drugem polčasu strli odpor Ribnice

Derbi 18. kroga Lige NLB smo spremljali v Ribnici kjer je gostovala ekipa RK Trimo Trebnje. Po izenačenem prvem delu igre so Trebanjci v drugem stopili na plin, pokazali zakaj so trenutno druga ekipa lige ter se na koncu razveselili zmage z rezultatom 27:36.


Ribničani so na krilih Uroša Milićevića in Sandra Mestrića silovito vstopili v tekmo in v 6. minuti povedli s 4:1. V nadaljevanju so se zbrali tudi gostje in hitro ujeli korak z nasprotnikom. A sledil je nov nalet gostiteljev, ki so po polovici prvega polčasa vnovič povedli s tremi goli prednosti (8:5). A gostje so se še enkrat več vrnili. Na krilih predvsem v prvem polčasu odličnega Mihajla Radojkovića (štirje gole) so Trebanjci v 24. minuti prvič na tekmi povedli (11:12). Po minuti odmora je moral seči domači strateg Borut Maček in s tem zaustaviti nalet Trebanjcev. In to mu je tudi uspelo, saj so njegovi varovanci ob zaključku prvega polčasa znova povedli in na odmor odšli z minimalno prednostjo (16:15).

Gostje so silovito vstopili v drugi del srečanja in po delnem izidu 0:4 v 34. minuti povedli s 16:19. Trener Ribnice je moral tako že v zgodnji fazi drugega polčasa seči po prvi minuti odmora. V 39. minuti so domačini uspeli zaostanek izničiti in rezultat izenačiti na 21:21. Sledil pa je nov nalet igralcev Trima. Ti so si po delnem rezultatu 3:11 uspeli priigrati priigrati odločilno prednost osmih zadetkov (24:32). Gostje kot izkušena ekipa pa niso dopustili, da bi se Ribničani uspeli ponovno približati. Ob koncu srečanja so prednost povišali tudi na deset golov (26:36). Zadnji gol na tekmi in končni rezultat 27:36 pa je postavil Ilija Bogdanović.

RIKO RIBNICA : TRIMO TREBNJE  27:36 (16:15)
Milićević 6, Laljek in Grum 5; Glavaš 11, Ćorsović 6

FOTO: Anže Oražem / RD Riko Ribnica

Komentarji