Trebanjci v infarktni končnici vendarle do točke

Nadaljeval se je 4. krog 1. NLB lige. V dvorani OŠ Trebnje sta se pomerili domača ekipa Trima in gostje iz Izole. Trebanjci so po dveh zmagah na začetku sezone v zadnjem krogu izgubili proti Ribnici. Izolani pa so po povratku osvojili prvo zmago. 


Rokometaši Izole so na krilih te zmage vstopili tudi v današnjo tekmo. Hitro so povedli z dvema zadetkom prednosti. Razlika je bila že tri zadetka v korist gostov (2:5), a so se domačini uspeli približati na gol zaostanka (4:6). Gostje so po minuti odmora domačega trenerja Ivana Vajdla zopet stopili na plin in si priigrali prednost štirih golov (4:8). Trebanjci v prvem polčasu niso uspeli ujeti pravega ritma. Kar nekaj napak v napadu je gostom omogočilo nekaj hitrih protinapadov, ki so vodili le še do povečanja prednosti. Tako so si Izolani do polčasa priigrali pet zadetkov prednosti (9:14). Ta razlika bi sicer lahko bila še večja, a so imeli Izolani ob zaključkih napadov nekaj smole, saj so kar nekajkrat zadeli okvir vrat. Eden izmed glavnih igralcev pri gostujoči ekipi pa je bil zagotovo vratar Jasmin Hušić, ki je že v prvem polčasu zbral 10 obramb.

Domačini so po prihodu iz slačilnice igrali kot prerojeni. Izolanom so se hitro namreč približali le na dva gola (15:17). Zaradi tega je bil gostujoči trener Fredi Radojkovič primoran vzeti minuto odmora. Ob koncu 42. minute pa se je tekma začela znova. Gostitelji so namreč uspeli rezultat izenačiti (18:18). Trebanjci so stali čvrsto v obrambi in bolj tekoče igrali v napadu. V 44. minuti tekme pa so Trebanjci prvič na tekmi povedli z rezultatom 20:19. Do 55. minute smo nato spremljali ne prav strelsko razpoloženi ekipi, saj je bil delni rezultat v teh 11. minutah (2:3) in tako smo v zadnjih 5. minut vstopili z izenačenim rezultatom 22:22. V 57. minuti si je 2-minutni kazen prislužil Lan Grbič, kar so izkoristili gostje in zopet prišli v rezultatsko prednost (25:26). Ko se je pri rezultatu 25:27 zdelo, da je tekma že odločena ter novi obrambi izolskega vratarja Hušića. Domačini se s tem niso strinjali in hitro rezultat znižali na 26:27. Vratar Trebanjcev Aleksandar Tomič je napad za potrditev gostujoče zmage ubranil in tako svoji soigralcem omogočil, da rezultat izenačijo. V zaključku pa so svoje pokazali tudi živci obeh moštev. Dvajset sekund do konca je sodnik namreč izključil kar 4 Izolske rokometaše, tako, da so imeli domačini izredno lepo priložnost, da iz te tekme le izvlečejo točko. S takšno prednostjo igralcem je gostiteljem to uspelo in tako se je tekma končala z delitvijo točk pri rezultatu 27:27. Končni izid tekme je postavil kapetan Trebanjcev Uroš Udovič.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji