Trebanjci v Mariboru do novega kompleta točk

V športni dvorani Tabor je ekipa RK Maribor Branik gostila RK Trimo Trebnje. Mariborčani v drugem delu sezone še niso našli prave konstantne forme. Na drugi strani rokometaši Trebanjskega Trima po izpadu iz Evrope lovijo drugo mesto na prvenstveni razpredelnici.


Od začetka smo spremljali izenačeno tekmo v igri gol za gol. Tako je bilo vse do zaključka 8. minute, ko je Darko Cingesar prvič na tekmi svojo ekipo popeljal v vodstvo z dvema zadetkoma prednosti (5:7). A rokometaši Trima v nadaljevanju niso našli pravega ritma kako se odlepiti od tekmeca. Jim je pa zato to uspelo v 19. minuti, ko so s tremi zaporednimi zadetki do 22. minute svojo razliko povečali na šest golov (8:14). A gostitelji se niso predali in do 26. minute zaostanek prepolovili na tri zadetke (11:14) in s tem gostujočega trenerja Uroša Zormana prisilili v minuto odmora. Trebanjci pa so do zaključka prvega dela igre rezultat še enkrat uspeli povišati in tako so na odmor odšli s prednostjo petih golov (12:17).

V drugem polčasu smo spremljali podobno srečanje kot v prvem. Domačinom se je uspelo približati na tri zadetke (19:22), a so gostje iz Trebnjega ponovno stopili na plin in si priigrali nekoliko večjo prednost. V 45. minuti je bila ta ponovno šest golov (22:28). Mariborčani so vse do zaključka lovili Trebanjce in jih skušali prisiliti v kakšno dodatno napako, a več kot na štiri zadetke (27:31) se jim ni uspelo približati. Šele na koncu tekme so prišli na tri gole zaostanka. Tekma se je končala z rezultatom 31:34.

Pri domačih je bil strelsko najučinkovitejši Tadej Sok z 10 goli, za goste so nasprotnikovo mrežo po petkrat zatresli Darko Cingesar, Mihajlo Radojković in Gal Cirar.

MARIBOR BRANIK : TRIMO TREBNJE  31:34 (12:17)
Sok 10, Žabić 5; Cingesar, Radojković in Cirar po 5

FOTO: Anamarija Valentina Dajnko/RK Maribor Branik

Komentarji