Trebanjci visoko premagali Korošce

Trebanjci so na tekmo 8. kroga lige NLB odšli v mesto miru na Koroško. Slovenjgradčani so želeli popraviti vtis po porazu proti norveškem Nearbu, vendar so jim nasproti stali odlično pripravljeni igralci Trima. Že v prvem polčasu so si Dolenjci priigrali prednost štirih golov, ki so jo kasneje le še nadgradili. 


Tekmovanja v Slovenj Gradcu so od nekdaj bila zahtevna. Takšen vtis so želeli pred polno dvorano prikazati domači igralci. A so igralci Trebnjega že v prvem polčasu začeli bolje in z nekaj hitro nanizanimi goli prišli do vodstva 2:5 v osmi minuti srečanja. Gostje so bolje odigrali prvih 25 minut, zadnjih 5 minut so se rahlo približali Korošci. Polčas se je zaključil z rezultatom 14:18

Drugi del srečanja so zopet bolje otvorili Trebanjci. Igralci Uroša Zormana so v 50. minuti tekme vodili že za +10 (22:32). Zadnje minute so potekale v stilu gol za gol, kar je bila voda na mlin gostov. Varovanci Ivana Vajdla so tekmo visoko izgubili z rezultatom 29:40. 

Trimo je svojo razliko naredil predvsem po zaslugi predorov po sredini. Dobre asistence na krožnega igralca ter samostojni prodori po sredini, so gostom prinesli deset 7-metrovk. Realizirali so vseh 10 najstrožjih kazni. Prvih sedem je zadel Filip Glavaš. 

Največ golov na srečanju je dosegel domač igralec Rok Cvetko (11), pri gostih je Filip Glavaš dosegel zadetek manj (10). Aljoša Čudič in Mirnes Grčo sta za goste skupaj zbrala 13 obramb.

 

FOTO: Aljaž Sešel

Komentarji