Trebanjci zmagovito zaključili leto 2020

Trebanjci so v prvem polčasu popolnoma nadigrali goste s Štajerske, a so se Mariborčani v nadaljevanju zbrali, izenačili, toda za presenečenje je zmanjkalo minut. 


Do lepe prednosti je Trimo prišel že po sedmih minutah, ko je za 4:1 zadel Dino Hamidović.  Da Mariborčani niso uspeli znižati zaostanka je bil odgovoren razpoloženi trebanjski vratar Aleksandar Tomić. Gostujoči trener Siniša Markota je bil prisiljen vzeti minuto odmora, a mu brezidejnosti v napadu ni uspelo popraviti. Nalet domačih se je nadaljeval in do polovice prvega polčasa so si Trebanjci priborili zavidljiv kapital šestih zadetkov (10:4). To prednost so uspešno zadrževali vse do konca prvega dela, ko je Jan Hočevar na strani Maribora postavil končni izid polčasa 16:11.

Gostje so se v nadaljevanju le streznili. Poprijeli so v obrambi in Trebanjce prisilili v številčne napake, na drugem koncu pa te uspešno unovčili v protinapadu. S serijo petih zaporednih zadetkov so se uspeli približati na minimalen zaostanek 18:17. Četrt ure do konca srečanja je bil z minuto odmora primoran ukrepati tudi domači strateg. Toda kljub temu sta napad zapravila najprej Hamidović nato pa še Anže Dobovičnik, Tadej Sok pa je z uspešno sedemmetrovko izenačil na 20:20. A trebanjskim Levom je bilo ti dovolj. Darko Cingesar in Leon Rašo sta poskrbela, da so se domači takoj po izenačenju znova odlepili na +3. Žebelj v krsto Maribora je s krasnim golom nato od daleč zabil Gregor Potočnik in tekma je bila odločena. Rokometaši Trima so slavili z 26:23.

Foto: Sport Klub

 

Komentarji