Trebanjci prvi v četrtfinale

Tekmo za vstop v osmino finala Pokala Slovenije za moške sta otvorili ekipi RK Trimo Trebnje in RK Sviš Ivančna Gorica. Že v začetnih minutah so povedli domači, vendar so jim nasprotniki še sledili. V drugem polčasu so Trebanjci pokazali svojo moč in se iz minute v minuto vedno bolj oddaljevali. Goričani jim niso bili kos in so domov odšli brez zmage.


Matic Anotn Pipp je zaslužen za prvi zadetek srečanja. Domačini so v prvem polčasu odločno povedli in v 29. minuti vodili že z 7 zadetki naskoka. Sledila sta dva zaporedna uspešna strela na gol za goste. Za oba je zaslužen Marko Abramović. Domači rokometaši so tako prvo polovico tekme dobili  z izidom 16 – 11.

Drugi polčas se je pričel z uspešno sedemmetrovko Filipa Glavaša. Trebanjci so sprva dobro držali vodstvo, kasneje pa so svoj naskok še povečali. V 40. minuti so imeli že 10 golov prednosti, ta pa se je le še višala. V tem trenutku je bil zmagovalec srečanja že odločen. Zanimalo nas je, ali bodo domači vodstvo povečali ali pa se jim bodo Goričani približali in popravili vtis. Trebanjci so dominirali do konca in zmagali z visokim vodstvom (35 – 22).

Najboljša strelca sta bila Miljan Ivanović (8) in Jan Jurečić (8). Sledil je Marko Abramović (7)

FOTO: FB RK Trimo Trebnje

Komentarji