Krimovke suverene tudi v mladinski kategoriji

Težko bo izriniti Krimovke iz 1. mesta 1. mladinske lige. V letošnji sezoni še ne poznajo poraza, neodločeno so odigrale le v drugem krogu proti sovrstnicam iz Novega mesta.


Sledijo jim mladinke iz Izole, ki so na 7 odigranih tekmah klonile le proti prvouvrščenim in mladinkam Olimpije. Primorka Urša Mateković je s 40 zadetki po 7 odigranih tekmah na drugem mestu liste strelk. Mesto si deli z vrstnico iz tretjeuvrščene Olimpije – Tijano Barukčić. Zelene Ljubljančanke so zabeležile 4 zmage, izgubile so le proti Krimu, Celju (ŽRK Z’dežele) in Kopru. 

Na četrtem mestu se nahajajo varovanke Martina Pelicona. Ajdovščina ima na svojem spisku 2 zmagi, 1 remi in 3 poraze. Njihova igralka Nena Černigoj sameva na vrhu lestvice najboljših strelk. Na 6 odigranih tekmah je zabeležila namreč 66 golov. Ajdovke se bodo v naslednjem kolu pomerile s Celjankami. 

Na petem mestu se nahajajo mladinke Krke. Novomeščanke imajo enak izkupiček kot sovrstnice iz Ajdovščine. Varovanke Petra Mileka čaka obračun z Olimpijo. 

ŽRK Z’dežele so trenutno na 6. mestu lestvice. A potrebno je vzeti v zakup, da so Celjanke odigrale dve tekmi manj kot preostale ekipe. Njihova igralka Azra Zulić je na le treh odigranih tekmah tekmah zabila 37 zadetkov. Na lestvici strelk si tako deli mesto z Marino Dobrković – igralko Žalca. 

Sledijo jim Koprčanke, ki so svojo prvo zmago zabeležile prav v zadnjem krogu proti Olimpiji. Njihovo naslednje snidenje bo proti vrstnicam iz Krima. 

Edine, ki jim do sedaj še ni uspelo nadigrati drugih, so mladinke iz Žalca. Na rezultatsko tabelo pa so le pripisale točko, ko so remizirale z Ajdovščino. 

 

FOTO: Uroš Pihner, RK Krim Mercator

 

 

Komentarji