Škofljica še vedno kralj 1. mladinske lige

Mladinska zasedba Škofljice po 8 odigranih tekmah še vedno ne pozna poraza. Na nasprotnem polu lestvice pa so Izolani, ki še niso vknjižili prve zmage.


V Škofljici imajo odličen podmladek. Igralci Mihe Podlogarja so na zadnjih dveh tekmah visoko premagali kolege iz Ribnice, še prej pa Velenjčane. Zasluge za odlične predstave gredo seveda celotni ekipi, a dva igralca še posebej izstopata. Brata Jon in Juš Rot sta namreč med najboljšimi 5 strelci lige. Naslednja tekma jih čaka proti tretjeuvrščeni Krki.

Točko manj, a tekmo več imajo igralci Slovana. Tudi Kodeljčani pridno nizajo zmage in se pripravljajo na naslednji obračun z Radovljico. Pri Ljubljančanih še posebej odlično deluje desna stran, saj so najboljši trije strelci ekipe na položajih desnega krila in desnega zunanjega.  

Tretji so mladinci iz Novega mesta, ki so v zadnjem krogu za en zadetek 31:32 izgubili proti vrstnikom iz Celja. Nace Zajc je z 75 zadetki drugi najboljši strelec lige. 18-letnik igra tudi za člansko ekipo Kočevja. 

Sledita ekipi Gorenja in Celja, ki pa sta odigrala dve tekmi manj od večine ekip. Ekipo Boruta Plaskana čaka obračun z Radovljico, v knežje mesto pa prihajajo igralci Sviša. 

Na šestem mestu so Trebanjci, ki so vknjižili enako število točk kot Celjani, a z dvema tekmama več. Levo krilo Mirko Latković, je s 73 zadetki tretji najboljši strelec lige. Na Dolenjsko čez pet dni pride ekipa Kopra. 

Koprčani so trenutno na 8. mestu. Dosegli so 3 zmage, petkrat pa so morali priznati premoč nasprotni ekipi. 

Sledita ekipi Mokerca in Radovljice, ki imata po 6 porazov. Ižanci so odigrali tekmo več. Žan Debelak, član Radovljice, je na 8 odigranih tekmah dosegel kar 82 zadetkov. S svojim povprečjem dobrih deset zadetkov na tekmo domuje na vrhu lestvice strelcev.  

Na 11. mestu je moštvo iz Ribnice, ki je ugnalo le ekipo Izole. Primorci so po devetih odigranih kolih še brez zmage.  

 

FOTO: FB ŠRD Škofljica

Komentarji