Tri novinke v slovenski reprezentanci

Prihodnji ponedeljek se bo v Zrečah znova zbrala ženska članska rokometna reprezentanca. Po decembrskem nastopu na svetovnem prvenstvu bo tokrat nadaljevala s tekmovanjem v reprezentančnem pokalu EHF Euro in se v njem dvakrat pomerila z reprezentanco Severne Makedonije.


»Želel bi si, da bi se na reprezentančni akciji zbrali v polni postavi, a temu na žalost ne bo tako. Z nami ne bo nekaj deklet, ki so bile del priprav in svetovnega prvenstva v Španiji, saj imajo težave s poškodbami. Na srečo so vse lažje narave in pri nobeni izmed deklet ni potreben kakšen operativni poseg,« ob razgrnitvi spiska vabljenih rokometašic pove slovenski selektor Dragan Adžić. Ta ne bo mogel računati na Branko ZecAljo VaragićTjašo StankoNino Žabjek in Živo Čopi. Med rokometašicami tudi tokrat še ne bo Tamare Mavsar, ki se zaradi materinstva še pripravlja za vrnitev na igrišča.

»Po drugi strani smo na tokratni zbor povabili nekaj novih obrazov. Na treningih želim preveriti raven njihovega rokometnega znanja in jim dati priložnost, da se izkažejo. S strokovnim štabom jim bomo obenem dali usmeritve pri delu v prihodnje, da pri svoji igri še napredujejo,« doda Črnogorec na slovenski klopi. Na priprave članske reprezentance so prvič vabljene srednja zunanja Blažka Hauptman (Litija), Tajda Tripkovič in Urša Urbančič (obe Branik Maribor). Na spisku so tudi Manca KogovšekUrša Zelnik in Nika Matavš, ki so se reprezentančnih priprav v preteklosti že udeležile. Prvi sta na treningih pod vodstvom Adžiča že sodelovali, Matavševa pa se bo pripravam pridružila prvič po septembru 2019.

Anžičev spisek povabljenk dopolnjujejo krilne rokometašice Maja SvetikPetra Kramar in Tija Gomilar Zickero, zunanje igralke Ana AbinaEma HrvatinElizabeth OmoregieNuša FegicNina ZuličAna Gros in Dominika Mrmolja, krožne napadalke Nataša LjepojaManca JuričValentina Tina Klemenčič in Aneja Beganović ter vratarki Amra Pandžić in Maja Vojnovič.

»Kljub temu, da ne bomo mogli v popolnosti nadaljevati z uigravanjem za evropsko prvenstvo, nam bosta tekmi s Severno Makedonijo zagotovo prišli zelo prav. Že sedaj bomo skušali popraviti kar največ napak v igri s svetovnega prvenstva,« nadaljuje selektor slovenskih rokometašic.

Pred decembrskim mundialom so Slovenke v pokalu EHF Euro, v katerem sodelujejo vse tri gostiteljice letošnjega evropskega prvenstva v novembru – poleg Slovenije še Severna Makedonija in Črna gora – ter aktualna evropska prvakinja Norveška, odigrale dve tekmi s slednjo. Skandinavke so bile na domačem igrišču boljše z 29:17, na povratni tekmi v dvorani Stožice pa s 26:21.

V drugem sklopu tekmovanja v pokalu EHF Euro se bodo slovenske rokometašice dvakrat srečale s Severno Makedonijo. Prva tekma bo v četrtek, 3. marca, ob 18. uri na sporedu v dvorani Zlatorog v Celju, povratna pa tri dni kasneje ob 18.30 v Areni Boris Trajkovski v Skopju.

»Severna Makedonija je kakovostna reprezentance in to kljub temu, da ni nastopila na zadnjih velikih tekmovanjih. S selektorjem je osredotočena na dvig ravni svoje igre, s čimer želi biti konkurenčnejša na evropskem prvenstvu. Da ji to uspeva, je nakazala že oktobra, ko je v gosteh pri Črni gori dosegla 30 zadetkov,« pogled na marčevske tekmice še vrže selektor.

Ime in priimek Igralno mesto Rojena Klub
Ana Abina leva zunanja 1997 ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Aneja Beganović krožna napadalka 1997 MKS Lublin S.A. (POL)
Nuša Fegic srednja zunanja 1996 ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Tija Gomilar Zickero desno krilo 2000 RK Krim Mercator
Ana Gros desna zunanja 1991 CSKA Moskva (RUS)
Blažka Hauptman srednja zunanja 2001 ŽRD Litija
Ema Hrvatin leva zunanja 2000 BSV Sachsen Zwickau (NEM)
Manca Jurič krožna napadalka 1996 RK Krim Mercator
Valentina Tina Klemenčič krožna napadalka 2002 RK Krim Mercator
Manca Kogovšek levo krilo 2001 ŽRD Litija
Petra Kramar levo krilo 1996 ŽRK Krka Novo mesto
Nataša Ljepoja krožna napadalka 1996 RK Krim Mercator
Nika Matavš srednja zunanja 1998 TVP Wuppertal (NEM)
Dominika Mrmolja desna zunanja 1994 Dunaujvarosi Kohasz KA (MAD)
Elizabeth Omoregie srednja zunanja 1996 CSM Bukarešta (ROM)
Amra Pandžić vratarka 1989 CS Minaur Baia Mare (ROM)
Maja Svetik levo krilo 1996 RK Krim Mercator
Tajda Tripkovič vratarka 1995 ŽRK Ptuj
Urša Urbančič desno krilo 1998 ŽRK Branik Maribor
Maja Vojnovič vratarka 1998 Siofok (MAD)
Urša Zelnik krožna napadalka 1997 ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Nina Zulič srednja zunanja 1995 CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud (ROM)
Komentarji