Trimo brez težav proti Slovanu

Rokometaši Trima so na domačem terenu ugnali Slovan (35-23) in na ta način vpisali še 15. zaporedno zmago, ter tako ostajajo edino moštvo v 1. NLB, ki diha za ovratnik Celju. Slovan je vpisal nov, še 6 poraz na zadnjih 7 tekmah.


Srečanje se je začelo po notah domačega moštva, ki je hitro prišlo do vodstva s 3-0. Slovan se je v 9. minuti vrnil v igro, Aleksa Tufegdžić je postavil izid 4-3. Med 10. in 15. minuto pa je v pičlih 5 minutah sledila neverjetna serija gostiteljev. Slednji so z delnim izidom 9-1 ušli na 13-4. Pri tem je imel pomembno vlogo Staš Slatinek Jovičić, ki je prispeval kar 5 zadetkov. V nadaljevanju polčasa so rokometaši Trima držali prednost, ki pa jo je Slovan v zaključku nekoliko omilil, še vedno pa so domači vodili z visokih 19-13. 

Po dobrih 10 minutah igre v drugem polčasu so Trebanjci znova prišli do dvomestne prednosti. V 41. minuti je namreč Mihajlo Radojković zadel za 25-15. V tem delu igre je počasi postalo jasno, da bodo Ljubljančani ostali praznih rok. Ko je Veljko Stevanović v 49. minuti, pri izidu 31-19 ubranil strel iz sedemmetrovke je bila usoda Slovana zapečatena. Končnica tekme je bila zgolj še formalnost.

Prvi strelec Trima in s tem srečanja je bil Filip Glavaš z 9 zadetki.

Komentarji