Trimo predstavil močno okrepitev

Slovenski prvoligaš Trimo Trebnje je danes predstavil novo okrepitev. Pred nadaljevanjem sezone bo trebanjske leve okrepil levoroki Srb Mihajlo Radojković. Levoroki igralec bo poostril konkurenco na položaju desnega zunanjega, kjer igrata Anže Dobovičnik in Turk Ozgur Sarak.


Srbski rokometaš Mihajlo Radojković v Trebnje prihaja kot okrepitev za drugi del sezone, v kateri bodo cilji Trebanjcev zagotovo visoki. Varovanci Uroša Zormana bodo lovili uvrstitev med najvišja mesta v ligi NLB, prav tako pa si želijo z dobrimi predstavami poseči čim višje v EHF Ligi.

Radojković je rokometno pot začel v Smederevu, od tod pa ga je pot vodila k srbskemu Partizanu iz Beograda. Leta 2016 se je preselil v Turčijo, kjer je oblekel dres Bešiktaša in zaigral tudi v Ligi prvakov. Nato je dve leti preživel v Romuniji, zadnje leto pa še skupaj z Gregorjem Okleščenom zaigral v Katarju pod taktirko Branka Tamšeta.

Trebanjski klub je tako pridobil izjemno izkušenega igralca, ki je igral tudi že na najvišjem nivoju evropskih klubskih tekmovanj. Srb je z dolenjskim klubom sklenil sodelovanje do konca sezone.

Mihajlo Radojković, nova okrepitev RK Trimo Trebnje:
“Dobil sem ponudbo kluba in pogledal nekaj tekem. Všeč mi je stil igre in delo trenerja Uroša Zormana. Ko me je poklical, sem takoj sprejel ponudbo, saj tukaj igra tudi prijatelj Aleksander Tomić, ki mi bo zelo pripomogel pri prilagajanju na okolje. Za pomoč se zahvaljujem tudi bivšemu trenerju Branku Tamšetu. Imam visoke cilje – borbo za naslov državnega prvaka in izločilne boje EHF Lige, delo z vrhunskim trenerjem in individualno napredovati. “

OSNOVNI PODATKI:
IME IN PRIIMEK: Mihajlo Radojković
DATUM ROJSTVA: 5.12.1994
DRŽAVLJANSTVO: Srbija
VIŠINA/TEŽA: 195 cm/102 kg
DOSEDANJI KLUBI: RK Smederevo (-2014), RK Partizan Beograd (2014-2016), Bešiktaš (2016-2018), AHC Dunarea Calarasi (2018-2020), Al Sadd SC (2020), RK Trimo Trebnje (2021-).

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji