Slovenska reprezentantka se vrača domov!

Strokovno vodstvo Krim Mercatorja je zavihalo rokave pred novo sezono. Po Dragani Cvijić bo prihodnjo sezono dres kluba znova oblekla tudi 23-letna Tjaša Stanko. Mariborčanka je stara znanka ljubljanskih rokometašic, h katerim je iz Zagorja prestopila v sezoni 2017/18. V dresu tigric je v dveh sezonah dosegla 112 zadetkov. Leva zunanja rokometašica je svojo kariero nadaljevala v hrvaški Podravki, od tam pa prestopila k francoskim prvakinjam (Metz). V Ljubljano se vrača za dve sezoni, v katerih je želja, da se ekipa vrne na evropski vrh.


V tekoči sezoni Francozinje in Slovenke nastopajo v Delo EHF Ligi prvakinj v skupini A in so se enkrat že pomerile. Blestela je ravno petnajstica v dresu Metza, ki je bila brez zgrešenega strela najbolj razpoložena tekmica slovenskih predstavnic v najelitnejšem evropskem ženskem rokometnem tekmovanju. Dosegla je osem golov, dobre tri več od siceršnjega povprečja sezone 2020/21.

S svojo prodorno igro je izstopala že v preteklosti. Bila je najboljša strelka prvega dela svetovnega prvenstva na Japonskem, v dresu Krima je bila leta 2017 izbrana za najboljšo mlado igralko 2. kola. V zbirki ima tudi naziv najvoljše igralke domačega državnega prvenstva in najboljše mlade igralke Evropske lige prvakinj. V dresu Slovenije je na dosedanjih 66 tekmah dosegla 309 golov.

Ob Dragani Cvijić je Tjaša Stanko del načrta, v katerem je glavni fokus sestaviti ekipo, ki bo kandidirana za najvišja mesta v Evropi in se približala uspehu izpred 20 let, ko so si Krimovke pokorile celotno Evropo.

Tjaša Stanko, okrepitev RK Krim Mercator: “Vračam se v tja, kjer sem prvič zaigrala v Ligi prvakinj. Vesela sem, da bom del vizije Krima Mercatorja za prihodnost. Moja želja je nadgraditi in izboljšati svoje znanje v vseh segmentih igre in s svojim doprinosom pomagati ekipi pri doseganju in izpolnjevanju ciljev, ki jih bomo zastavili.”

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator: “Izjemno nas veseli, da bomo po dveh sezonah v tujini Tjašo Stanko pripeljali v Ljubljano. Ponosni smo, da bo dres Krima Mercatorja nosila vsaj dve sezoni. Gre za eno najboljših slovenskih igralk, pravo profesionalko v odnosu do dela in kluba. Prepričana sem, da bo ena glavnih nosilk igre v projektu, ki smo ga zastavili v luči 20. obletnice prvega evropskega naslova. Skupaj s Cvijićevo in Sercien Ugolinovo to pomeni začetek poti med najboljše na Stari celini. To, da se rokometašice vračajo, pomeni, da smo na dobri poti in da jim nudimo prave pogoje za njihovo napredovanje ter razvoj. Smo, kot smo izpostavili v tej sezoni, res prava #KrimovaDruzina.”

FOTO in vir: RK Krim Mercator

Komentarji