Alarm pred Egiptom: Slovenci ob točko proti Nizozemcem

Slovenska članska rokometna reprezentanca je nocoj odigrala eno od dveh kvalifikacijskih tekem za EURO 2022 proti Nizozemski, ki sta služili tudi kot priprava za SP v Egiptu. Prvenstvo se za Slovence začenja v četrtek, ko bodo igrali proti reprezentanci Koreje. Prvo tekmo so Slovenci suvereno dobili z enajstimi goli razlike, v povratnem obračunu v celjskem Zlatorogu pa so bili varovanci Ljubomirja Vranješa odločni, da popravijo nekatere segmente v igri iz prve tekme in celotno tekmo skušajo odigrati, tako kot se od njih pričakuje.


Podobno kot na Nizozemskem smo na začetku današnje tekme videli izenačeno tekmo. Slovenci so se na začetku mučili v napadu Nizozemci pa so prikazali učinkovito igro v napadu. Obramba Slovencev v uvodnih minutah ni bila na mestu nasprotnik pa je s hitrimi protinapadi v 6. minuti tekme prišel do prvega vodstva (2:3). Nizozemci so nato povedli s +2, a so Slovenci z obrambo Ferlina kmalu izenačili na 4:4.

Z boljšo obrambo in predvsem večjo zbranostjo v napadu so Slovenci po izenačenju povedli in se v 15. minuti z golom Dragana Gajića odlepili s tremi goli prednosti. Po nekaj boljših minutah so Nizozemci znova prikazali odlično igro in v 22. minuti rezultat izenačili na 10:10. Po vodstvu gostov z 11:12 je reagiral slovenski selektor Ljubomir Vranješ in vzel minuto odmora. Po enominutnem odmoru so se Slovenci zbrali in si do konca prvega polčasa priigrali prednost dveh golov (15:13).

V začetku drugega polčasa smo lahko znova videli bledo predstavo slovenskih reprezentantov. Nizozemci so z dvema zaporednima goloma rezultat znova izenačili in povsem spremenili potek igre. Izključitev Jorna Smitsa v 5. minuti drugega polčasa pa je slovenskim rokometašem dala nov zagon. Varovanci Vranješa so izključitev izkoristili in začeli nizati gol za golom. V vratih je za nekaj obramb poskrbel tudi Klemen Ferlin, te pa so botrovale k prednosti 20:15 v 42. minuti.

A nizozemska ekipa se ni predala. Gostje so v 14.minuti prišli do znižanja vodstva na 21:19 in Slovencem nikakor niso pustili, da bi se odlepili z višjo razliko. Ko so Slovenci v 50. minuti zadeli za 25:20 se je že zdelo, da bomo priča podobni sliki kot je bila na Nizozemskem. Slovenski rokometaši so nato izjemno popustili in Nizozemci so s petimi zaporednimi goli dosegli delni rezultat 5:0. Pet minut pred koncem srečanja je rezultat znašal 25:25.

V 55. minuti so Slovenci v napadu igrali z dvema igralcema prednosti in rezultat v 28. minuti obrnili na 27:25. Kljub številčni prednosti pa so Nizozemci uspeli zadeti in prednost znižali na 27:26. Naši so zapravili zadnji napad za +2 in Nizozemci so v naslednjem napadu zadeli za 27:27 ter postavili končni rezultat.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2022:
4. krog, nedelja, 10. januarja 2021, ob 20.00 (Celje, dvorana Zlatorog):
SLOVENIJA : NIZOZEMSKA 27: 27 (15:13)

Komentarji