Slovenci odločni: Kakovost je na naši strani!

Slovenijo nocoj čaka zadnji preizkus pred svetovnim prvenstvom v Egiptu. Ob 20:00 bodo v Zlatorogu na povratnem obračunu v kvalifikacijah za EURO 2022 gostili reprezentanco Nizozemske. Slovenci so na tekmi na Nizozemskem prikazali odlično igro predvsem v drugem polčasu, danes pa si želijo, da obračun celotnih 60 minut odigrajo na visokem nivoju.


Ljubomir Vranješ, selektor slovenske reprezentance:
“Želimo si napredovati kot ekipa in kot posamezniki. Zavedamo se, da smo dobra ekipa in da smo prvo tekmo dobili z 11 goli. A sedaj je pred nami nova tekma, na kateri se vse začenja znova, iz ničle. Tokrat želimo imeti nad potekom tekme nadzor od prve do zadnje minute!”

Miha Zarabec, slovenski reprezentant:
“V Almereju je bilo za pričakovati to, kar se je zgodilo. Na prvi skupni tekmi po dolgem času so se v igri dogajali vzponi in padci. Na koncu smo vseeno odigrali tako, kot se spodobi. V nedeljo je pred nami nova priložnost. Želimo si zmage in da obračun vseh 60 minut odigramo tako, kot se od nas pričakuje. Imamo veliko boljšo zasedbo od tekmecev. Smo favoriti, a to je potrebno upravičiti na igrišču!”

Matic Suholežnik, slovenski reprezentant:
“Zagotovo bo v Celju za nas štela le zmaga. V Almereju smo 30 minut igrali zelo dobro. Če tokrat to razširimo na 60 minut, težav ne bi smelo biti. Zagotovo je Nizozemska nekoliko netipična reprezentanca, ki ima v zunanji liniji več nižjih igralcev. To nam ni najbolj po godu, saj smo mi telesno višji, a kakovost je na naši strani. Moramo jo unovčiti!”

FOTO: RZS

Komentarji