Udarec za streznitev pred svetovnim prvenstvom

Po velikem razočaranju na lanskem evropskem prvenstvu in slovesu selektorja Didierja Dinarta, je francoska rokometna reprezentanca doživela nov nepričakovan poraz. Novopečeni selektor Guillaume Gille je na klopi Francozov debitirial z bolečim porazom proti reprezentanci Srbije. Srbi so z odlično predstavo ugnali favoriziranega nasprotnika z 27:24 in se veselili prve zmage v kvalifikacijah za EURO 2022.


Lazar Kukić in Mijajlo Marsenić sta vodila Srbijo do njene prve zmage nad Francijo po Sidneyu 2000. Po odpovedi tekem jeseni je bila to prva tekma v kvalifikacijski skupini 1. Srbi sicer ne bodo nastopili na januarskem svetovnem prvenstvu v Egiptu, med tem ko bodo Francozi morali pošteno zavihati rokave pred začetkom prvenstva.

Tudi na drugi strani smo lahko videli debi na klopi srbske reprezentance. Toni Gerona je na klopi Srbije debitiral z odliko. Kljub močno oslabljeni domači ekipi kjer so manjkali nosilci igre Petar Nenadić, Nemanja Zelenović in drugi, so Srbi uspeli ugnati favorizirane Francoze.

Po presenetljivem izpadu v izločilnih bojih na lanskoletnem evropskem prvenstvu, Francija podobno kot ostale reprezentance ni igrala nobene tekme od januarja lani. Po prevetrenem strokovnem štabu in prevzetju krmila reprezentance Guiallaume Gilla bodo morali Galijci še močno popraviti nekatere segmente v igri, da bodo konkurenčni za najvišja mesta na januarskem SP v Egiptu.

Srbija-Francija 27-24 (14-11)

Srbija: Mijajlo Marsenic 6, Lazar Kukic 6, Petar Djordjic 4, Milos Orbovic 3, Bogdan Radivojevic 2, Jovica Nikolic 2, Stevan Sretenovic 1, Aleksa Kolakovic 1, Stefan Dodic 1, Dejan Milosavljev 1.

Francija: Kentin Mahe 6, Luc Abalo 4, Timothey N´Guessan 3, Melvyn Richardson 3, Nedim Remili 2, Michael Guigou 2, Nicolas Tournat 2, Dika Mem 1, Ludovic Fabregas 1.

Vir; Handball Planet

Komentarji