Vranješ: “Tekma se je odvila po pričakovanjih”

Slovenska moška rokometna reprezentanca je nastope v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2022 začela z visoko zmago proti Nizozemski (34:23). Izbranci Ljubomirja Vranješa so po prvem polčasu zaostajali za gol (14:15), v nadaljevanju pa uprizorili sijajno predstavo, s katero so v 22 minutah pripravili izjemen delni niz 17:4.


Slovenski rokometni prvokategorniki so po skoraj enoletnem premoru – zadnjo tekmo so odigrali na lanskem januarskem evropskem prvenstvu na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji, kjer so osvojili četrto mesto – znova stopili na veliko sceno.

Kvalifikacijski ciklus za evropsko prvenstvo 2022 so po odpovedanih novembrskih tekmah s Poljaki in Turki začeli zmagovito, v predmestju Amsterdama so po bledem prvem polčasu v drugem pokazali svoje mišice in na svoj račun vpisali prvi par točk.

Ljubomir Vranješ, selektor slovenske reprezentance:
“Tekma se je odvila po pričakovanjih. Začetek je bil zahteven, saj nizozemska reprezentanca premore kakovost. Mi nismo skupaj odigrali tekme že od januarja, kar je zelo dolgo obdobje. V igri smo prikazali dobre in slabe trenutke. Med odmorom smo se pogovorili, popravili nekaj detajlov. Ob tem smo v obrambi bili bolj agresivni, stekel je tudi napad in dosegli smo lepo zmago.”

Jure Dolenec, kapetan slovenske reprezentance:
“Zavedali smo se, da tekma ne bo lahka. Z Nizozemci smo imeli izkušnje že iz preteklosti, tudi iz kvalifikacij za evropsko prvenstvo, v katerih so vsa gostovanja zahtevna. To se je pokazalo tudi tokrat v prvem polčasu, smo pa zato v nadaljevanju zaigrali bolje v obrambi in s tem pridobili tudi odličnega vratarja. Na ta način smo hitro povišali razliko in tekmo mirno pripeljali h koncu.”

Dean Bombač, slovenski reprezentant:
“Slabo leto že nismo odigrali skupne tekme. Začetek je bil zame, glede na okoliščine, povsem normalen. Težko je bilo, obračuna ne moreš dobiti za deset zadetkov že v prvih 30 minutah. V nadaljevanju smo se sestavili, vratar Ferlin je nizal obrambe in zasluženo smo visoko zmagali.”

FOTO: RZS

Komentarji