Uradna žoga EP povezala Celje in Ljubljano

Uradna žoga Women’s EHF Euro 2022  je prvo soboto v mesecu oktobru povezala Celje in Ljubljano, kjer se bo od 4. do 20. novembra odvijal največji športni dogodek v zgodovini samostojne Slovenije. 


Rokometna zveza Slovenije je z akcijo “Žoga tisočerih dotikov” povezala klube med Celjem in Ljubljano. Akcija je namenjena promociji evropskega rokometnega prvenstva za ženske, ki bo potekal v Sloveniji (Celje in Ljubljana), Skopju in Podgorici, od 4. do 20. novembra. 

“Dober mesec dni pred začetkom prvenstva smo prvič zares dobili občutek, da je največji ženski športni dogodek v zgodovini Slovenije tik pred vrati. Kakšen dan! Kakšna ideja! Kar 27 slovenskih ženskih rokometnih klubov s skoraj 1000 udeleženci je prek 2000 rok in z neštetimi koraki premagalo razdaljo 80 kilometrov, koliko loči Celje in Ljubljano, prizorišči evropskega rokometnega prvenstva za ženske. To se bo v celjski dvorani Zlatorog in ljubljanskih Stožicah začelo 4. novembra in po današnji unikatni akciji tudi sam že odštevam dneve do prve od 47 tekem, ki bodo na sporedu na Women’s EHF Euro 2022. Hvala vsem zanesenjakom, udeleženkam akcije in hvala izjemni organizacijski ekipi,” je povedal predsednik Rokometne zveze Slovenije, Franjo Bobinac. 

Uradna žoga evropskega prvenstva je od Celja do Ljubljane potovala 11 ur in nato v Stožice prispela pred začetkom drugega polčasa tekme med reprezentanco Slovenije in Madžarske. 

 

FOTO: PLAY WITH HEART FACEBOOK

Komentarji