Vojnovič: “Vratar je veliko odvisen od obrambe ekipe”

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v minulem tednu odigrala kar dve pripravljalni tekmi z reprezentanco Madžarske. Prva tekma se je končala z rezultatom 22:22, na drugi pa so s končnim rezultatom 21:19 slavile rokometašice Slovenije. 


Izjavo po tekmi sta tokrat podala selektor reprezentance Dragan Adžić ter vratarka Maja Vojnovič, ki je kljub poškodbi, skozi celotno tekmo bila odlično razpoložena. Zbrala je kar 12 obramb. Več o celotni tekmi si lahko preberete na povezavi: Po četrtkovem remiju tokrat zmaga za Slovenijo.

IZJAVI PO TEKMI: 

Dragan Adžić, selektor reprezentance:Pomembno je, da smo v tem tednu odigrali dve tekmi na izredno visoki ravni in s tem pokazali delček tistega, kar želimo prikazati na evropskem prvenstvu. V igri smo pokazali nov odločen korak naprej. Po Ani Gros, ki ni igrala zaradi poškodbe, smo v prvem polčasu ostali brez Nataše Ljepoja, ki je začutila manjšo bolečino v kolenu in je preventivno več nismo poslali v igro. Madžarska je tekmec po meri, ki v napadu igra izredno dobro. To je pokazala tudi na obeh tekmah. A mi smo jih na dveh obračunih uspeli omejiti na 39 golov, kar je način, na katerega lahko napravimo dober rezultat na tekmovanju. Bo pa seveda ob tem potrebno izboljšali realizacijo v napadu.”

Maja Vojnovič, vratarka reprezentance:Vratar je veliko odvisen od obrambe ekipe, ki je tokrat dobro delovala. Ti dve tekmi sta bili dobra popotnica za evropsko prvenstvo. Tam nas uvodoma čaka zahtevna skupina, ki nam sama po sebi daje ogromno motivacijo!” 

 

Komentarji