Prva zmaga za Koprčanke, druga za Ljubljano

Včeraj so bile na delu štiri ekipe zelene skupine 1. ženske rokometne lige. Koprčanke so v Bonifiki gostile ekipo Olimpije, Ljubljančanke pa so na domačem parketu gostile ekipo Logatca. 


Ljubljančanke so velik del srečanja vodile z minimalno razliko. Prvo večjo razliko so naredile tik pred koncem prvega polčasa, ko so z zadetkom Eve Oven, vodile za pet zadetkov (15:10). Polčas je bil nato končan z rezultatom 15:11. V drugi polčas so bolje vstopile Ljubljančanke, ki so v nadaljevanju postopoma še povečale prednost. Tekma je bila končana z rezultatom 36:21. 

Za Ljubljančanke je bila najbolj natančna Nina Uljan, ki je prispevala kar 10 zadetkov, v dresu Logatca pa je 5 zadetkov prispevala Sara Stojanović Železnik. 

RK LJUBLJANA : RK ZVEZDA LOGATEC 36:21 (15:11)
Uljan 10 (5), Andonova (1) in Simič po 5; Stojanović Železnik 5 (4), Simšič, Perkovič in Berzelak po 3.
 
 
V Bonifiki o v tekmo bolje vstopile rokometašice Kopra. V 19. minuti so si z golom Vanje Marič priigrale prvo najvišjo prednost na tekmi (11:6). Rokometašice Olimpije so se borile in poskušale zmanjšati zaostanek. Ekipi sta na odmor odšle z rezultatom 12:10. Drugi polčas so bolje otvorile rokometašice Olimpije, ki so se Koprčankam približale le na gol zaostanka. Končnico so bolje odigrale gostiteljice in si priigrale prvi dve točki. 
 
V dresu Kopra je bila najbolj uspešna Vanja Marič, ki je mrežo nasprotnic zatresla 10- krat, pri Olimpiji pa je bila s 6 zadetki najboljša Tjaša Bukvič.
 
ŽURD KOPER : RK OLIMPIJA 26:24 (12:10)
Marič 10, Kadić 6 (1); Bukvič 6 (4), Herodež 5.
 
 
FOTO: DIN ČIKOTIĆ / ŽURD KOPER
Komentarji