Urbič v Krko, kjer je vse še velika neznanka

RK Trimo Trebnje je danes potrdil, da se Žiga Urbič v prihodnji sezoni seli v Novo mesto, kjer bo branil vrata MRK Krka. 


V Krki še zaenkrat ni znano, kdo bo v naslednji sezoni vodil člansko ekipo, prav tako še niso kaj dosti krepili članske ekipe – razen prihoda Urbiča. Jasno je, da bo po tej sezoni Novomeščane zapustilo kar nekaj pomembnih igralcev: Gregor Okleščen se seli v RK Gorenje Velenje, David Didovič in Aleksandar Tomić gresta k Trebanjcem, Jernej Papež v Švico (Luzern), dres novomeškega prvoligaša pa naj ne bi več nosili tudi Jaka Jakše,  za katerega se zanima Koper, Luka Florjančič, ki naj bi okrepil Dobovo, in Leon Rašo, ki se spogleduje s Trebanjci.

Žiga Urbič je svoje rokometne korake začel prav v trebanjskem klubu, od koder se sedaj seli v mesto “lekarnarjev”. Da v sebi nosi izjemen potencial, dokazuje njegova prisotnost na spiskih mlajših reprezentančnih selekcij. Bil je tudi član mlajše kadetske izbrane vrste, ki je na Kitajskem leta 2012 osvojila prvo mesto na Olimpijskem festivalu evropske mladine na Kitajskem.

 

FOTO: Dominik Pekeč / RK Trimo Trebnje

Komentarji