Najboljši igralec 9. kroga končnice za obstanek lige NLB

Predzadnji krog končnice za obstanek lige NLB sta s petkovo tekmo otvorila Krka in Jeruzalem Ormož. Novomeščani so na domačih tleh povsem nadigrali Ormožane in se z zmago poslovili od domačih navijačev. V soboto je zadnjo domačo tekmo v sezoni odigral tudi Sviš, ki je gostil prvouvrščenega Trimo Trebnje. Trebanjci so z odlično predstavo potrdili prvo mesto na lestvici in zasluženo osvojili dve točki. Zadnja tekma devetega kroga lige NLB je bila odigrana med Dobovo in Dolom. Rokometši Dobove so se z zmago zavihteli na tretje mesto na lestvici in za točko prehiteli Ormožane.


Na tekmi med Krko in Jeruzalemom se je odlično izkazal krilni igralec Krke Luka Florjančič. Igralec Krke je na tekmi proti Vinarjem zadel 7-krat in bil skupaj z Bojanom Čudičem najboljši strelec tekme.

Tekmo med Svišem in Trebnjem je sicer začel Žiga Urbič, a ga je v 9. minuti po prejetem rdečem kartonu zamenjal Urh Brana. Brana je v letošnji sezoni s svojimi predstavami že velikokrat bil eden glavnih za zmage Trebanjcev. Na sobotni tekmi je zbral 16 obramb in je kandidat za najboljšega igralca kroga.

Tretji kandidat prihaja iz ekipe Dobove. To je levi krilni igralec Dobove Denis Zavodnik. Na tekmi proti Dolu je mrežo nasprotnika zatresel 6-krat in se lahko pohvali s stoodstotnim izkupičkom.

[IT_EPOLL id=”7033″][/IT_EPOLL]

Foto: Dominik Pekeč/ŠD Šport

Komentarji