Najboljši igralec 9. kroga končnice za prvaka lige NLB

Predzadnji krog končnice za prvaka lige NLB je postregel z izjemno napetimi dvoboji. Vse tekme so se razšle brez zmagovalca, priča pa smo bili tudi nekaj presenečenjim. Zadnje  uvrščena na lestvici Urbanescape Loka je na domačih tleh gostila državne prvake iz Celja. Ti so v zadnjih 15 mintuah tekme povsem popustili in osvojili le točko. Tekmo za drugo mesto sta v soboto odigrala Velenje in Ribnica. Končno slavje je bilo pri domačem taboru, saj so Velenjčani za osvojitev drugega mesta potrebovali le točko. Včeraj pa sta tekmo za igranje v Evropi odigrala Maribor in Koper. Izenačen izid pomeni, da še ni odločeno, kdo bo v naslednji sezoni četrti slovenski klub, ki bo zaigral v Evropi.


Za presenečenje Urbanescape Loke proti Celju je bil najbolj zaslužen domači igralec Aljaž Jesenko. Mrežo Celja je zatresel 5- krat in bil v zadnjih minutah eden glavnih adutov v ekipi Urbanescape Loke.

Že tretjič zapored se je na glasovanju za najboljšega igralca kroga pojavil Rok Sentnikar, ki je blestel na tekmi v Velenju. Setnikar, ki navdušuje iz tekme v tekmo je v soboto zadel 8-krat in bil najboljši strelec tekme.

Na včerajšnjem dvoboju v Mariboru, kjer so gostovali Koprčani se je najbolj izkazal Primorec Grega Krečič. Tekmo, ki je odločala o igranju v Evropi, je v zadnjih minutah odločil prav Krečič, ki je s tremi zaporednimi zadetki v končnici tekme iziničil prednost Štajercev in prispeval ogromno k osvojeni točki Kopra v Mariboru.

[IT_EPOLL id=”7036″][/IT_EPOLL]

Komentarji