Urh Brana: “Proti Ribnici gremo na zmago”

V tretjem krogu Lige NLB nas čaka dolenjski derbi med Trimo Trebnjem in Ribnico. V dvorani Osnovne šole Trebnje, se bosta pomerili ekipi, ki sta poleg Celjanov še edini neporaženi ekipi v tej sezoni. Po lanskem skromnem sedmem mestu, si Trebanjci letos zopet želijo uvrstitve med najboljših šest v državi, zato četo Damjana Škaperja čaka vroče in težko gostovanje.


Vratar Trebnjega Urh Brana, ki je v lanski sezoni blestel napoveduje trd boj in ob bučni podpori verjame, da lahko pade tudi Ribnica: “Letošnjo sezono smo odprli zelo dobro. Na dveh tekmah smo vknjižili dve zmagi. Zdaj nas čaka ekipa iz Ribnice. To bo verjetno najtežja tekma do sedaj, saj Ribničani prihajajo v vlogi favorita. Naša igra tako v obrambi kot tudi v napadu bo morala biti na najvišjem nivoju do sedaj, če želimo poseči po zmagi. Zavedamo se, da bo tekma težka, a verjamemo, da lahko z borbeno predstavo pridemo do ugodnega rezultata. Želimo si tudi polnih tribun, ki nas dvignejo še na višji nivo in nam dajo moč v pomembnih trenutkih.”

Jan Pucelj, kapetan RK Riko Ribnica: “Priprava poteka kot ponavadi, iščemo svoje priložnosti in opozarjamo na nevarnosti, ki jih ima Trimo. Vemo, da so derbiji s Trimom vedno nekaj posebnega, polni naboja in na to smo tudi pripravljeni. V petek odhajamo v Trebnje po dve točki, da nadaljujemo zmagovalni niz, vednar vemo da ne bo enostavno.”

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji