Uroš Borzaš v zadnji sekundi zabil za zmago nad Norvežani!

Še ena tekma za rokometne anale! Srbija je v Novem Sadu pred 4000 gledalci premagala Norvežane 25:24, Uroš Borzaš pa je v zadnji sekundi srečanja poskrbel za zmagoviti zadetek. Srbi so, tako kot Slovenci, ostali neporaženi in na vrhu svoje kvalifikacijske skupine.


Domači so prvič in zadnjič vodili v prvem polčasu, ko so otvorili tekmo z rezultatom 2:0.  Srbom je težave povzročila poškodba Marka Milosavljeviča (prvega levega beka), zaradi katere je bil Antoni Gerona primoran spremeniti svojo taktiko. Po izenačenju na 6, so domačini prejeli tri zadetke v prazno mrežo in dali Skandinavcem možnost da pobegnejo. A to se ni zgodilo zahvaljujoč izjemnemu srbskemu vratarju Dejanu Milosavljevu, ki je v prvem polčasu zbral 6 obramb. Pri rezultatu 6:10 je domači selektor posegel po minuti odmora. Srbi so do polčasa uspeli prepoloviti prednost prejšnjih štirih zadetkov (12:14).

V drugem delu se je nadaljevala izjemna predstava domačega vratarja, v napadu pa so Orlom še naprej težave povzročale tehnične napake. A vseeno so z dobro obrambo in štirimi zaporednimi zadetki v napadu Srbi prišli do vnovičnega vodstva 21:20. Skandinavci so znova strnili obrambno vrsto, “masterklasa” Milosavljeva se je ustavila in Norvežani so sedem minut do konca znova prevzeli vodstvo 21:22. Priložnost, da izenači je izpustil Vejin, ki je ob “cepelinu” stresel stativo. Sledila je nora drama, ekipi sta nadaljevali gol za gol, krajšo pa so na koncu potegnili Norvežani. V zadnji minuti srečanja (ob izenačenju na 24:24) je srbski selektor zahteval minuto odmora. 5 sekund do zaključne sirene je Uroš Borzaš dosegel izjemen zadetek s strelom pod rokami obrambnega igralca in žogo pospravil v kratek zgornji kot. “SPENS” (Športni in poslovni center Vojvodina) je skočil na noge in slavje se je nadaljevalo…    

 

FOTO: Rukometni savez Srbije

 

Komentarji