Uroš Bregar: Banik smo premagali, moramo tudi Savehof

Krimovke so si z zmago na gostovanju proti Banik Mostu na široko odprle vrata glavnega dela Lige prvakinj. Z 31:26 so premagale češke prvakinje in si tako priborile 2. mesto na lestvici skupine D.


Po tekmi navdušenja nad zares odlično igro Ljubljančank ni mogel skriti Uroš Bregar, ki pa se zaveda, da bo včerajšnjo zmago potrebno potrditi tudi doma proti Savehofu. “Tekma je bila res živčna, Banik je potreboval zmago, mi pa bi se morali reševati proti Sävehofu. Če se v Györu ne zgodi čudež, smo že uvrščeni naprej,” je uvodoma razložil strateg tigric, ki pa opozarja, da jim zmaga proti Savehofu pomeni še več kot zmaga proti Baniku.

“Z zmago proti Sävehofu pa bomo v glavni del odšli s štirimi točkami. Veseli me, da se naša forma stopnjuje, več deklet je zdravih, zato ta zmaga ni presenečenje, ampak plod trdega dela. V prvem polčasu smo izkoriščali njihovo nizko višino na krilih, v drugem pa smo igro razširili in vključili Natašo Ljepojo. Tu smo dobili suverenost, odlično pa je v napadu odigrala Nina Zulić,« je svoje varovanke pohvalil Bregar.

Krimovke v nedeljo v dvorani Kodeljevo gostijo Savehof. Cilj je zmaga in napredovanje v glavni del Lige prvakinj s 4 točkami. 

5. KROG SKUPINSKEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ 

nedelja, 10. november 2019, ob 19.00, Rocknet Arena Chomutov, Češka

DHK BANIK MOST (Češka) : RK KRIM MERCATOR 26:31 (12:14)
Banik Most: Dvorakova 2, Borovska, Striskova 1, Jungova, Sustkova 3, Bezpalcova, Sipova 1, Mikulcik 4, Kostelna A. 2 (2), Mülnerova, Eksteinova, Manakova, Polakova, Kostelna K. 4, Zachova 8 (1), Mikulaskova 1.
Krim Mercator: Kojić 2, Jurič, Bon Brzin, Klobučar, Abina, Žabjek, Rebičova 1, van Kreij 2, Barič 6 (4), Klemenčič, Vojnovič, Zulić 11, Ljepoja 4, Varagić 5 (2), Mamić, Vučko.

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: RK KRIM MERCATOR 

Komentarji