Uroš Bregar: “Naj se sliši še tako grdo, to je realnost”

FOTO: Facebook

Kljub zmagi Slovenk na 3. tekmi EP proti olimpijskim prvakinjam Rusinjam so naše rokometašice vseeno izpadle iz tekmovanja, saj je ob enakem številu točk s Črnogorkami odločala medsebojna tekma, ki so jo Slovenke izgubile. 


Po končanem prvenstvu za slovensko reprezentanco je misli strnil selektor Uroš Bregar, ki je o tekmi z Rusinjami povedal :“Zelo sem ponosen na svoja dekleta, ki so se do zadnjega diha borile vseh šestdeset minut. V prvem polčasu so bile v hudih težavah in zaostajale za štiri gole, a so se pravočasno pobrale in tekmice ne le ujele, temveč prevzele pobudo in stopnjevale svojo igro. Rusinje so v končnici naredile nekaj neizsiljenih napak, kar so moje izbranke izkoristile in se veselile velike zmage.”

Žal, takšna je realnost

Na vprašanje, ali je izpad po skupinskem delu razočaranje, je Bregar odgovoril: “Ne, ni razočaranje, pač pa – naj se sliši še tako grdo – soočenje z realnostjo. Proti Francozinjam smo se borili vseh 60 minut. A njihov igralski kader premore moč, hitrost, višino, dolgo klop in domači teren – vse to jim je prineslo gladko zmago. Francozinje so bile tudi visoko motivirane, saj si še drugega poraza pred domačo publiko niso smele privoščiti. Kljub izpadu ne mislim, da cilja nismo dosegli. Poskušali smo čim bolje sodelovati, in če bi se nam ponudila priložnost, bi vzeli kakšno točko. V tekmi s Črno goro smo bili zelo blizu, a hkrati zelo daleč od presenečenja. Analiza je pokazala, da nam niso šle v prid niti sodniške odločitve. Kar je mogoče pojasniti, saj Slovenija na velikih prvenstvih še ni stalnica. Te nastope smo si povrnili šele pred tremi leti.”

 

FOTO: Facebook

Komentarji