Uroš Bregar: “Štartamo na zmago, a obenem moramo ostati skromni”

Svojo sezono bodo začele rokometašic RK Krim Mercator. Svojo sezono bodo začele v Evropi. V prvem krogu elitne lige prvakinj gostujejo na Švedskem pri ekipi Savehof. Krimovke, ki so pred novo sezono zvabile kar nekaj starih znank imajo v letošnjih evropski sezoni izjemno velika pričakovanja. To bi sicer že 27. sezona Krimovk v ligi prvakinj. Letos pa pri RK Krim Mercator obeležujejo tudi 20 let od prvega osvojenega naslova v ligi prvakinj, takrat v sezoni 2000/2001. Do kam lahko Krimovke sežejo v letošnji sezoni?


Pred prvo evropsko preizkušnjo visokih pričakovanj ni skrival trener Krimovk, Uroš Bregar. “Izkušnje so na naši strani. Štartamo na zmago, a obenem moramo ostati skromni. Naš cilj morajo biti dobra obramba, borba za vsako žogo, čim več prekrškov v obrambi ter nepopustljivost do zadnje minute. Pomembno bo, da ustavimo protinapade.”

“Za nami so kvalitetne priprave in dobro opravljen test na pripravljalnih tekmah. Dobro smo pripravljene in vesele, da se tekmovalni ritem začenja. Smo v vlogi favorita. Naša naloga je, da gremo po zmago,” je dodala povratnica v ekipo Krima, Andrea Lekić.

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji