Celjani državno prvenstvo odprli s suvereno zmago

Sezono sta odprli tudi ekipi RK Celje Pivovarna Laško in RK Maribor Branik. V dvorani Zlatorog so Celjani po hitrem izpadu iz Evrope, želeli čim hitreje ujeti zmagovalni ritem. Mariborčani v novo sezono vstopajo z kar nekaj novinci in z izjemno mlado ekipo. Na začetku sezono se še ne ve kaj kakšna je moč kakšne izmed ekip zato smo lahko vsaj od začetka pričakovali nekaj tipanja.


In prav takšno tekmo smo tudi dobili. Tekmo so v 3. minuti povedli Celjani, a Mariborčani niso pustili, da bi se odlepili in si že v prvem polčasu priigrali večjo prednost. Nekajkrat v prvem polčasu so domači sicer povedli z dvema zadetkoma prednosti (8:6), a so gostje vselej ujeli rezultatski priključek. Tako je s prvo minuto odmora moral odreagirat domači strateg Alem Toskić. To je dobro delo njegovim varovancem, saj so po minuti odmora s tremi hitrimi zadetki povedli z 11:8. Mariborčanom se je v zaključni fazi prvega polčasa še uspelo približati na en, nato pa so gostitelji v samem zaključku ponovno ušli in na odmor odšli s štirimi goli prednosti (15:11).

Celjani pa so v prvih 10. minutah drugega polčasa razrešili dvome o zmagovalcu. V 41. minuti so namreč povedli z devetimi zadetki prednosti (24:15). Domačini do konca tekme niso imeli več resnega dela. Tekmo so le mirno peljali do konca in na koncu brez težav slavili s sedmimi goli prednost (32:25). Pri Celjani je bil strelsko najbolj razpoložen Gal Marguč z 11 goli, za Mariborčane je bil s 6 goli najučinkovitejši kapetan, Tadej Sok.

1. krog lige NLB:
RK Celje Pivovarna Laško – RK Maribor Branik 32:25 (15:11)

Marguč 11; Sok 6, Rakita 5

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji