Dobova v izjemno napeti končnici do zmage v Slovenj Gradcu

Danes sta se v Slovenj Gradcu v okviru 1. kroga NLB lige merila domači Slovenj Gradec in MRD Dobova. Spremljali smo lahko izjemno napeto tekmo, odlične obrambe vratarjev in napeto končnico, kjer je zmaga pripadla gostom iz Dobove, ko je v 60. minuti zadel Klemen Mlakar. 


Tekma se je začela izenačeno, že v prvih dveh minutah pa smo videli grobo igro in po izključitev na vsaki strani. Zadetki so padali na obeh straneh in nobeni ekipi se ni uspelo odlepiti. V 15. minuti je bil rezultat po zadetku Roka Cvetka iz sedmih metrov 6-6. V 21. minuti si je prvo rahlo prednost priigrala domača ekipa, ko je po zadetku Uroša Štrumpfla povedla z 10-8. Nato so malce bolje zaigrali gostje in prvi polčas tudi dobili z rezultatom 14-13.

Drugi del se je začel podobno kot prvi in v 33. minuti je rdeč karton dobil domači igralec David Svečko. A nobeni ekipi se še vedno ni uspelo odlepiti, odlično pa je branil gostujoči vratar Jure Blaževič. Spremljali smo tekmo odličnih obramb in videli smo precej malo zadetkov. V 45. minuti je Blaž Kleč zadel za novo izenačenje na 21. V 50. minuto so z rahlo prednostjo vstopili gostje, saj so vodili z zadetkom prednosti. Še vedno smo spremljali igro gol za gol in v 55. minuti je bil rezultat še vedno poravnan, to pa je pomenilo le, da bomo videli izjemno izenačeno končnico tekme.  V zadnjih minutah smo videli izjemno predstavo obeh vratarjev Gašperja Dobaja in Jureta Blaževiča, ki sta prikazala izjemen vratarski dvoboj. Več sreče so na koncu v izjemno napeti končnici odnesli gostje, ko so po zadetku Klemena Mlakarja za 31-30 domov odnesli dve točki.

FOTO: Jože Anželak

Komentarji