Lanski novinci odčitali lekcijo letošnjim

V športni dvorani Krim sta se nocoj srečali moštvi MRK Ljubljane in Sviš Ivančna Gorica. Medtem, ko so bili prvi novinci v prvenstvu v lanski sezoni, so se letos v tej vlogi znašli rokometaši z Ivančne Gorice. Potem, ko sta bila nasprotnika velik del srečanja izenačena, so Ljubljančani v zaključku tekme nadigrali goste in slavili s 34-28. 


Prvi gol v državnem prvenstvu je za Sviš dosegel Matic Košir, vodstvo gostov pa je v 2. minuti podvojil Marko Marojević. Domače moštvo je potrebovalo nekaj časa za vrnitev v igro, do izenačenja jim je uspelo priti v 11. minuti, ko je Urh-Boris Novak izenačil na 4-4. V 24. minuti so rokometaši MRK Ljubljana prišli do prvega vodstva. Po triminutnem strelskem molku obeh moštev je bil uspešen Jure Lukman, ki je zadel za 11-10. Vodstvo so gostitelji zadržali tudi ob polčasu,  Herman Leskovar je zabil zadetek za 14-12, kar je bil tudi izid prvega dela srečanja.

Na začetku drugega polčasa so Ljubljančani nekaj časa držali kapital, ki so si ga priigrali v prvem polčasu, v 45. minuti pa je Nejc Ropić izenačil z dvema zaporednima zadetkoma. MRK Ljubljana je v 51. minuti z golom Lukmana pobegnila na 26-23 in naskok s tremi goli prednosti je bil pred zaključkom tekme dovoljšen. Varovanci Bojana Čotarja so v končnici nadigrali goste in se veselili zmage s 34-28.

Prvi strelec Ljubljančanov je bil Jure Lukman, ki je prikazal izjemno predstavo in zabil kar 15 golov. Za Sviš je 11 golov prispeval Marko Marojevič.

Foto: MRK Ljubljana

Komentarji