Uroš Bregar: “Veseli me, da mlade punce dobivajo izkušnje”

Slovenska ženska izbrana vrsta se je na zadnji tekmi turnirja HEP na Hrvaškem v Poreču pomerila z gostiteljico turnirja, Hrvaško. Po bistveno izenačenem začetku so na koncu z nekaj športne sreče slavile rokometašice iz Hrvaške, Slovenke pa turnir zapušajo dvignjenih glav.


Tekma se je začela zelo izenačeno, Hrvatice pa so uspele do polčasa priti do treh golov prednosti. V drugem so Slovenke borbeno zaigrale v obrambi in zbrano v napadu, kar jih je pripeljalo do izenačenja. Po rezultatu 25:25 je še naprej odlično delovala obramba, v napadu pa je sledil mrk, ki je trajal kar devet minut. Tudi domačinke niso blestele, a na koncu vendarle zmogle gol več od naše izbrane vrste. Obramba je sploh v drugem delu delovala odlično, saj so Slovenke prejele le 11 zadetkov. Najboljša strelka slovenske reprezentance je bila Nina Zulić, ki je zadela 6-krat.

Po tretjem porazu so Slovenke osvojile končno 4. mesto, naše južne sosede pa so s tremi zmagami zasedle končno prvo mesto.

Ana Abina, igralka Slovenije:
“Turnir je bil zelo močan, nam pa se je poznalo da smo še mlade in se še uigravamo. Glede na to da so za nami zelo kratke priprave, mislim da smo znale med seboj dobro komunicirati in nam je turnir močno koristil. Kar se tiče tekme s Hrvaško, sem glede na našo mladost in na to da smo prvič igrale skupaj zadovoljna.”

Uroš Bregar, trener Slovenije:
“Kakorkoli je za nami majhno število treningov na visoki ravni, moram reči da smo bili na vseh tekmah blizu, proti Avstrijkam bi lahko zmagali če bi bili bolj učinkoviti, proti Čehinjam smo se uspeli vrniti v končnici, danes pa smo spremljali tekmo gol za gol. Kljub temu da so Hrvatice malo ušle smo se tudi danes uspeli vrniti, pokazali karakter, odlično odigrali v obrambi kar pove le 11 prejetih golov v drugem polčasu. Veseli me da te mlade punce dobivajo izkušnje, kajti igrati za reprezentanco ni majhna stvar in računamo na njih tudi v prihodnosti.”

HEP CROATIA CUP, POREČ

Nedelja, 24. marca 2019:
SLOVENIJA : HRVAŠKA 27:28 (17:14)
Slovenija: Jurič 4, Strnad, Regner, Žabjek 4, Abina 4, Vojnović, Zulić 6, Pišek, Pandžić, Vučko 4, Vrček, Svetik 3, Čopi, Beganović 2.

Hrvaška: Bešen, Ećimović, Zadravec 1, Posavec P. 2, Plahinek, Šenvald, Krsnik, Posavec S. 4, Milosavljević 2, Lukić, Kalaus 9, Ježić 1, Miočinović 1, Debelić 2, Glavan 4, Lacković 2, Prkačin, Pijević.

Končni vrstni red:
1. Hrvaška
2. Češka
3. Avstrija
4. Slovenija

FOTO: RZS Facebook

Komentarji