Zmaga ostala v Ribnici

Oslabljena Ribnica, ki je redni del lige NLB zaključila na tretjem mestu lestvice, je v 1.krogu gostila ekipo Urbanscape Loke. Sprva smo spremljali zelo izenačen dvoboj, Škofjeločani so kar pošteno namučili Ribničane, a je na koncu zmaga le ostala doma, 35 : 32.


V ŠC Ribnica je vse do 20.minute polčasa potekal izredno izenačen dvoboj. Nato pa so vajeti v svoje roke prijeli domači rokometaši. Po delnem izzidu 3 : 0 so v 25.minuti povedli, 19 : 16. Škofjeločani se jim do konca polčasa niso uspeli približati na več kot dva zadetka zaostanka. Na odmor so nato domači rokometaši odšli z lepo prednostjo štirih zadetkov, 23 : 19.

Tudi prvi del drugega polčasa je bil na strani domačih rokometašev. Uspešno so držali priigrano prednost prvega, ki so jo občasno še povečali za zadetek ali dva. Nato pa so v 50.minuti tekme Škofjeločani popolnoma ogrozili suhorobarje, ko so jih ujeli na izenačenje, 29 : 29. Obetala se nam je napeta končnica, ki pa je po dolgih desetih minutah pripadla domači ekipi, 35 : 32.

Pri domačih je bil s šestimi zadetki najbolj natančen Rizto Vujačić, po 5-krat sta zadela Uroš Knavs in Blaž Nosan. Pri gostih je kar 8-krat zatresel ribniško mrežo Aljaž Jesenko, 7-krat je zadel Matija Vrbinc, 6-krat pa Milan Marinović.

Ribničani v naslednjem krogu odhajajo na gostovanje v Koper, Škofjeločani pa bodo gostili ekipo Gorenja Velenja.

RD Riko Ribnica : RD Urbanscape Loka 35 : 32 (23 : 19)

RD Riko Ribnica: Strmljan 4, Horvat 3, Vujačić 6, Glavan, Žagar, Knavs 5(5), Ranisavljević, Pahulje, Lešek 2, Nosan B. 5, Klarič, Pucelj 4, Tomšič 2, Nosan M., Setnikar 4, Košmrlj

Trener: Aljaž Pavlič

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 5(5)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 7, Gartner 1, Dolenc, Jesenko M., Pipp U. 1(1), Juričan, Bradeško, Mali 1, Jeseničnik 2, Pipp M. 1, Bergant 3(2), Jesenko A. 8, Bogdanič-Jenko, Plestenjak 2, Marinović 6

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 3(4)

Komentarji