Velenjčani premočni za prekratko klop Maribora

Prvi obračun končnice za prvaka smo spremljali že v petek, 22.3., ko sta se v velenjski rdeči dvorani med seboj pomerila drugouvrščena ekipa velenjskega Gorenja in četrtouvrščeni mariborski Branik. V prvem polčasu so na igrišču prevladovali domači rokometaši, v drugem delu drugega pa so Mariborčani kar pošteno ogrozili velenjske ose. Vendar se Velenjčani niso pustili in so tekmo vselej pripeljali do konca sebi v prid, 28 : 22.


Prvo tekmo končnice za prvaka so odlično začeli domači rokometaši. Že v 15.minuti so si uspeli priigrati štiri zadetke prednosti, 9 : 5. Le dve minuti kasneje, 17.minuta, so Mariborčani uspeli svoj zaostanek znižati na dva, 9 : 7, vendar se Velenjčani niso kar tako predali. Do konca polčasa so vijoličastim vsiljevali svojo igro ter uspešno zaključili prvi del tekme sebi v korist. Ob polčasu je bil rezultat 17 : 12.

Tudi drugi polčas so suvereno začeli domači rokometaši in že v 40.minuti vodisli s +8, 21 : 13. Ponovno je bil v mariborskih vratih uspešen Marin Đurica, ki je obranil kar nekaj velenjskih strelov. Celo on je bil eden izmed tistih, ki so se v 55.minuti tekme velenjskim osam približali na le dva zadetka zaostanka, 24 : 22. Vendar pa Velenjčani niso popuščali. Mariborčanom niso več pustili do zadetka ter po delnem izzidu 4 : 0 tekmo supešno pripeljali do konca. Končni rezultat je bil 28 : 22.

Pri domačih je bil s sedmimi zadetki najbolj natančen Aleks Kavčič, 6-krat je zadel Vlado Matanović.Pri gostih sta bila 5-krat uspešna Andraž Velkavrh in Matija Golik, 4-krat je zadel Marin Buneta.

V naslednjem krogu se Velenjčani odpravljajo na gostovanje k Urbanscape Loki, Mariborčani pa bodo gostili ekipo Celja.

RK Gorenje Velenje : RK Maribor Branik 28 : 22 (17 : 12)

RK Gorenje Velenje: Mazej, Haseljić 4, Tajnik, Matanović 6, Logar, Levc 2, Vujović, Miklavčič 2, Banfro, Drobež, Verdinek 4(2), Taletovič, Šiško, Kavčič M. 2, Kavčič A. 7, Kete 1

Trener: Zoran Jovičić

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 2(4)

RK Maribor Branik: Đurica, Planinšek, Puc 1, Celminš 2, Marušič 3, Sok, Simončič, Jerenec, Velkavrh 5, Ranevski, Budja 2, Golik 5(2), Buneta 4, Štumpfl

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 2(2)

Foto: FB/RK Gorenje Velenje

Komentarji