Slovenke na drugi tekmi v Poreču izgubile proti Čehinjam

Po včerajšnjem remiju z avstrijsko reprezentanco je Slovenke čakala druga tekma na pripravljalnem turnirju v Poreču, proti Češki. Slovenske rokometašice tekme niso začele najbolje, zaostajale že za osem golov, a jim je z odlično končnico uspel priključek. Na koncu so se približale na gol zaostanka, a je časa za preobrat žal zmanjkalo.


Selektor slovenske reprezentance Uroš Bregar je začetno postavo v primerjavi s srečanjem z Avstrijo pošteno premešal, kar se je poznalo v igri. Tekmo so z golom otvorile Čehinje in vodile skozi celotno srečanje. Po 30 minutah igranja je razlika znašala pet golov, po začetku drugega dela pa je narasla na osem golov. Slovenke so grešile iz izdelanih situacij in dopuščale Čehinjam doseganje lahkih golov.

V zadnjih dvajsetih minutah tekme pa je sledil juriš Slovenk, ki so ujele ritem in začele zmanjševati razliko. Po zaostanku s 17:25 so Slovenke odgovorile z delnim izidom 8:1 in se približale na le gol zaostanka, za izenačenje ali popoln preobrat pa je zmanjkalo časa. Za Slovenijo je največkrat zadela Nina Zulić, ki je zadela 10-krat.

Uroš Bregar, selektor Slovenije:
“Danes smo začeli s precej spremenjeno postavo in se malo lovili, ampak kljub temu si ne bi smeli privoščiti da smo v tekmo krenili brez energije. Potem smo našli pravo postavo v polju, ujeli ritem, začeli več tečt in dosegli nekaj lahkih golov. Tako smo se v zadnjih 20 minutah dvignili in smo s tem delom tekme lahko zadovoljni.”

Nina Žabjek, igralka Slovenije:
“Prvi polčas smo začele slabo, sploh v napadu smo naredile veliko napak in zgrešile nekaj zicerjev. V drugem polčasu smo v napadu igrale bolj organizirano in nadaljevale z zavzeto igro v obrambi kar nam je prineslo nekaj hitrih protinapadov in do končni rezultat.”

HEP CROATIA CUP, POREČ
 
Sobota, 23. marca 2019:
SLOVENIJA : ČEŠKA 25:26 (10:15)
Slovenija: Jurič 2, Regner 2, Strnad 1, Žabjek 3, Abina, Ferfolja, Vojnovič, Zulić 10, Pišek, Pandžić, Vučko 1, Vrček 2, Svetik 2, Čopi 1, Beganović 1.
 
Češka: Knedlikova, Kovarova 1, Konečna, Mika 2, Kvašova 3, Hrbkova 2, Satrapova, Andryskova, Hurychova 1, Sustkova 1, Adamkova 3, Marcikova, Kudlackova, Zachova 5, Jerabkova 2, Mala 3.
Komentarji