Slovenke HEP Croatia Cup pričele z remijem

Ženska reprezentanca je včeraj odigrala prvo pripravljalno tekmo na turnirju HEP na Hrvaškem v Poreču. Slovenke so proti Avstrijkam vodile praktično celotno srečanje a na koncu prišle le do izenačenja.


Začetek tekme je bil povsem izenačen, nato pa so Slovenke prevzele vajeti in prišle v vodstvo. Na odmor so odšle s prednostjo treh golov, na začetku drugega dela pa so povedle z najvišjo prednostjo štirih golov (15 : 11). Prednost so nekaj časa zadrževale, po vodstvu s 18 : 15 pa je prišlo nekaj črnih minut. Avstrijke so v napadu igrale brez vratarke in hitro izničile prednost Slovenk. Zadnjih nekaj minut je bilo povsem izenačenih, po obrambi Maje Vojnović pa so Slovenke postavile rezultat 23 : 23. Najboljša strelka naših je bila Nina Zulić, ki je zadela 8-krat.

Uroš Bregar, trener slovenske reprezentance: 
“Skozi celotno srečanje so se nam nabirali zgrešeni zicerji, potem pa so v drugem polčasu dobro reševale situacije v napadu z igralko več v polju. Vseeno, glede na to da je v reprezentanci kar nekaj novink, mislim da smo lahko zadovoljni s predstavo.”
 
HEP CROATIA CUP
 
SLOVENIJA : AVSTRIJA 23:23 (13:10)
Slovenija: Jurič, Regner, Strnad, Žabjek 2, Abina 6, Ferfolja 1, Vojnović, Zulić 8, Pišek 1, Pandžić, Vučko, Vrček , Svetik 1, Čopi 2, Beganović 2.
 
Avstrija: Frey, Dedic, Schindler, Kovacs 3, Logvin 2, Tomasini 1, Topic, Gangel, Wess 4, Blazek, Magg, Felsberger, Curic, Kaiser 2, Berisha, Ivancok 6, Huber 4, Rein 1.
FOTO: RZS Facebook
Komentarji